Međimurje Press
Policija

Preloški kontakt policajci održali edukativna predavanja na Dječjem biciklističkom kampu

Za 100-tinjak mališama i njihovih roditelja održana su predavanja na temu sigurnog sudjelovanja biciklom u prometu, uz osvrt na zakonske odredbe iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama

 

U utorak, i srijedu, 3. i 4. rujna u poslijepodnevnim satima u Prelogu, na sportskim terenima Sportsko rekreacijskog centra “DG Sport”, u organizaciji Biciklističkog kluba Prelog održan je Dječji biciklistički kamp za djecu uzrasta od 3 od 13 godina.

Prezentacijom raznih preventivnih aktivnosti sudionicima kampa priključili su se i preloški kontakt policajci. Temeljem višegodišnje suradnje s predstavnicima lokalnog biciklističkog kluba, za stotinjak djece i njihove roditelje održali su predavanje na temu sigurnog sudjelovanja biciklom u prometu, uz osvrt na zakonske odredbe iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama koje se odnose na upravljanje biciklom. Tijekom dva dana održavanja kampa svaki sudionik darivan je prigodnim poklonom, reflektirajućom torbicom. Sredstva za nabavku prigodnih poklona osigurao je Savjet za sigurnost prometa na cestama Međimurske županije. Ujedno, članovima biciklističkog kluba te prisutnoj djeci i roditeljima podijeljene su edukativne brošure Policijske uprave međimurske pod nazivom “Biciklisti pažnja”, “Osobno prijevozno sredstvo” i “Zajedno do veće sigurnosti”.

 

Roditelji i članovi biciklističkog kluba informirani su o ciljevima preventivnih projekata Policijske uprave međimurske “Zaštitimo svoj bicikl” i “Zajedno do veće sigurnosti”, s posebnim naglaskom na pravilan način zaključavanja bicikla, kao i s drugim samozaštitnim mjerama bitnim za sprječavanje krađa bicikla.

Osnovni je cilj ovakvih i sličnih kampova da se kroz igru i druženje dijete stavi u centar pozornosti. Time se stvara međusobno povjerenje te se potiče na dijalog i suradnju raznih institucija te lokalnih vlasti, a sve s ciljem prevencije neželjenih ponašanja u lokalnoj zajednici. Stoga, policijski preventivci iz Policijske postaje Prelog rado će se priključiti aktivnostima kampa i sljedeće godine.

(rg)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja