Međimurje Press
Policija

Prijevare putem društvenih mreža

Ponedjeljak, 16. studenoga 2020. godine

TEŠKA KRAĐA

Na gradilištu stambene zgrade u Čakovcu ukradeni električni kablovi

U razdoblju od 14. do 16. studenoga 2020. godine u Čakovcu, na gradilištu stambene zgrade u Ulici Martane, nepoznati počinitelj provalio je u skladišni kontejner, odakle je ukrao stotinjak metara električnih kablova. Potom je s otvorenog objekta u izgradnji presjekao i ukrao nekoliko desetaka metara električnih kablova.

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna.

Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

PRIJEVARA

OPREZ, prijevare putem društvenih mreža!

Policijski službenici Policijske postaje Mursko Središće zaprimili su od 53-godišnjakinje kaznenu prijavu zbog počinjenja kaznenog djela prijevare na njenu štetu.

Iz prijave proizlazi kako je oštećena početkom srpnja ove godine na jednoj od društvenih mreža pronašla oglas putem kojeg se nude krediti građanima. Realizaciju kredita dogovarala je putem internetske aplikacije za komunikaciju te elektronskom poštom. U cilju realizacije kredita oštećena je putem hrvatske banke u više navrata na račun u inozemstvu uplatila nekoliko desetaka tisuća kuna.

Pošto realizacija kredita nije ostvarena 53-godišnjakinja smatra da je prevarena te je događaj prijavila policiji.

Kriminalistička istraživanja se nastavljaju kako bi se utvrdile sve okolnosti ovog događaja.

U posljednje vrijeme ponovno je učestala ponuda raznih kredita putem oglasa na društvenim mrežama te pokušaja prijevara putem objave oglasa na raznim aplikacijama za brzu komunikaciju putem mobitela.

SpotUpozoravamo građane da ne nasjedaju na ovakve i slične internetske ponude „povoljnih“ kredita te da se ne upuštaju u sumnjive novčane transakcije kako ne bi postali žrtve kaznenog djela. Najbolji način zaštite od ovakvih vrsta prijevara je ignoriranje svih sumnjivih obavijesti o povoljnim i brzim realizacijama kredita putem društvenih mreža i dr. sredstava komunikacije putem interneta.

Ako vam je potreban kredit, najsigurnija realizacija još uvijek je putem banke, direktno u poslovnici.

Također, savjetujemo da se prilikom komunikacije na društvenim mrežama i putem raznih aplikacija striktno pridržavate općih uputa o čuvanju osobnih podataka. 

OBAVIJEST

VIDEO: Novi spot policijske klape Sveti Mihovil povodom sjećanja na žrtvu Vukovara

Riječ je o obradi  pjesme koja se nalazi na prvom  studijskom albumu policijske klape  Sveti Mihovil, izdanom u rujnu ove godine.  Pjesma je  poznata u izvedbi velikana hrvatske glazbene scene Krunoslava Kiće Slabinca, koji nas je nedavno nažalost napustio.

Novi spot policijske klape  Sveti  Mihovil  izrađen je  za nadolazeći Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtve Vukovara i Škabrnje, u želji da se iskaže zahvala i vječni pijetet svim žrtvama koji su svoj život položili na oltar Domovine.

Više na poveznici.

Radovan Gačal

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja