Međimurje Press
Policija

Pritvoren počinitelj razbojništva u Hlapičini!

TEŠKA KRAĐA I KRAĐA

            Provala na šljunčari u Turčišću i krađa u polju kod Donjeg Mihaljevca

Između 10. i 12. srpnja 2021. godine na šljunčari u Turčišću nepoznati počinitelj je provalio u čamac vlasništvo tvrtke s područja grada Mursko Središće odakle je ukrao električne kablove.

Materijalna šteta će se utvrditi naknadno.

U razdoblju od 10. do 12. srpnja 2021. godine u polju zvanom „Slibovec“ kod Donjeg Mihaljevca nepoznati počinitelj je ukrao pumpu za navodnjavanje.

Materijalna šteta se procjenjuje na nekoliko tisuća kuna. 

Protiv počinitelja kaznenih djela podnijet će se kaznene prijave nadležnom državnom odvjetniku.

DOPUNA ZA RAZBOJNIŠTVO

Pritvoren počinitelj razbojništva u Hlapičini

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 26-godišnjak s područja grada Mursko Središće počinio kazneno djelo Razbojništvo te je protiv njega podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku i predan je pritvorskom nadzorniku Policijske uprave međimurske.

Podsjećamo da je u nedjelju, 11. srpnja 2021.godine oko 00,30 sati u obiteljskoj kući, u Hlapičini, 26-godišnjak nakon druženja spriječio odlazak kući 55-godišnjaka, na način da ga je fizički napao i iz džepa ukrao novčanik u kojem se nalazilo više tisuća kuna. Potom je uz prijetnju oštrim predmetom i ponovnim fizičkim napadom tražio da mu preda još novaca. S obzirom da kod sebe više novac nije imao, prisilno ga je odveo do obližnjeg bankomata iz kojeg 55-godišnjak nije uspio podići novac pa ga je uz prijetnju tamo ostavio.

Oštećeni je u događaju lakše ozlijeđen te je utvrđeno da je bio pod utjecajem alkohola.

Istoga dana oko 13,40 sati, u Žabniku zatečen je 26-godišnjak koji je dolaskom policijskih službenika pokušao pobjeći, ali je ubrzo uhvaćen te priveden u prostorije policijske postaje.

Nenad Risek

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja