Međimurje Press
Policija

Pu međimurska – dani vikenda, 29. 30. i 31. srpnja 2022. godine!

TEŠKE KRAĐE I KRAĐE TIJEKOM PROTEKLOG VIKENDA

Na području Policijske uprave međimurske tijekom proteklog vikenda evidentirana je jedna teška krađa i pet krađa. Kod jedne krađe pojedinačna materijalna šteta procijenjena je na više od tisuću kuna.

Izdvajamo tešku krađu u Čakovcu i krađu u Murskom Središću

  • Između 20. i 31. srpnja 2022. godine u Čakovcu, Ulici bana Josipa Jelačića, nepoznati počinitelj provalio je u obiteljsku kuću, odakle je ukrao električni trimer, perilicu za rublje i dijelove namještaja.

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna.

Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava na nadležnom državnom odvjetništvu.

  • U subotu, 30. srpnja 2022. godine oko 10,50 sati u Murskom Središću, Ulici Josipa Broza Tita, nepoznati počinitelj je u trgovini 38-godišnjakinji ukrao mobilni uređaj, vrijednosti više tisuća kuna.

Brzom reakcijom policijskih službenika Policijske postaje Mursko Središće osoba koja se dovodi u vezu s događajem je pronađena i dovedena u policijsku postaju.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je krađu mobitela počinio 20-godišnjak s područja Murskog Središća, te će se protiv njega podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Ukraden mobitel vraćen je vlasnici.

PROMETNE NESREĆE TIJEKOM PROTEKLOG VIKENDA

Tijekom proteklog vikenda na međimurskim prometnicama evidentirana je jedna prometna nesreća s nastalom materijalnom štetom.

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama:

– vožnja na nepropisnoj udaljenosti – jedna prometna nesreća.

Prisutnost alkohola kod sudionika prometnih nesreća tijekom proteklog vikenda nije utvrđena.

RAZBOJNIŠTVO 

Danas (ponedjeljak), 1. kolovoza 2022. godine u ranim jutarnjim satima u Čakovcu, Kalničkoj ulici, nepoznati maskirani muškarac je u benzinskoj postaji počinio kazneno djelo Razbojništvo.

Uz prijetnju vatrenim oružjem od zaposlenika zatražio je novac. Nakon što su mu novac predali ukrao je još nekoliko predmeta te se udaljio u nepoznatom smjeru.

U događaju zaposlenici nisu zadobili ozljede, dok se materijalna šteta procjenjuje na nekoliko tisuća kuna.

Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Molimo građane da ukoliko raspolažu s korisnim informacijama uz zajamčenu anonimnost, da izvijeste policiju pozivom na broj 192, putem elektroničke pošte medjimurska@policija.hr ili mogu osobno pristupiti u prostorije najbliže policijske postaje.

OBAVIJEST

  • Čakovec – kod bankomata u Zrinsko-frankopanskoj ulici pronađen novac

U petak, 28. srpnja 2022. godine u gradu Čakovcu, Zrinsko-frankopanskoj ulici, kod bankomata, savjesna i poštena građanka pronašla je novac.

Pozivamo vlasnika koji je novac izgubio, da se javi u Nalazni ured, u sjedištu Policijske uprave međimurske, Čakovec, Jakova Gotovca 7.

  • Ispravak natječaja za upis učenika u III. razred Policijske škole „Josip Jović” za stjecanje strukovne kvalifikacije za zanimanje POLICAJAC/POLICAJKA u školskoj godini 2022/2023

U natječaju za upis učenika u III. razred Policijske škole „Josip Jović”  za stjecanje strukovne kvalifikacije za zanimanje POLICAJAC/POLICAJKA u školskoj godini 2022/2023., objavljenom dana 21. lipnja 2022. godine rečenica:

„Natječaj je otvoren od 21. lipnja 2022. do 1. kolovoza 2022. godine.“ zamjenjuje se rečenicom: „Natječaj je otvoren od 21. lipnja 2022. do 10. kolovoza 2022. godine.“

Više na internatskim stranicama PU međimurske, ovdje .

POLICIJSKI SLUŽBENIK

Nenad Risek

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja