Međimurje Press
Policija

Pu međimurska izvještava o događajima u dane vikenda

TEŠKE KRAĐE I KRAĐE TIJEKOM PROTEKLOG VIKENDA

Na području Policijske uprave međimurske tijekom proteklog vikenda evidentirane su tri teške krađe i  četiri krađe. Materijalna šteta kod svih evidentiranih krađa, pojedinačno se procjenjuje na manje od tisuću kuna. Izdvajamo tešku krađu u Svetoj Mariji.  

U Svetoj Mariji provaljeno u obiteljsku kuću

U petak, 25. studenoga 2022. godine između 6 i 16 sati u Svetoj Mariji, Ulici Katarine Zrinski, nepoznati počinitelj provalio je u obiteljsku kuću, vlasništvo 66-godišnjaka, odakle je ukrao razne predmete. Materijalna šteta procijenjena je na nekoliko tisuća kuna.

Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

KRAĐA – DOPUNA INFORMACIJE

Osumnjičen (20) za krađu novaca iz torbe u Kuršancu

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 20-godišnjak s područja općine Orehovica, počinio Istraživanjem je utvrđeno kako je osumnjičeni krajem srpnja ove godine u Kuršancu, iz obiteljske kuće u Međimurskoj ulici, iz ženske torbe koja se nalazila ispod kreveta u spavaćoj sobi, ukrao 2.800 kuna.

Protiv osumnjičenog mladića podnijet će se posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu, kao dopuna prethodno dostavljenoj kaznenoj prijavi nepoznatog počinitelja.

PROMETNE NESREĆE TIJEKOM PROTEKLOG VIKENDA

Tijekom proteklog vikenda na međimurskim prometnicama evidentirano je osam prometnih nesreća, i to pet prometnih nesreća s nastalom materijalnom štetom, dok se za tri prometne nesreće očekuju kvalifikacije ozljeda za ozlijeđene sudionika.

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama:

– nepropisna i neprilagođena brzina, dvije prometne nesreće,

– nepoštivanje prednosti prolaska, dvije prometne nesreće,

– nepropisno okretanje, skretanje i vožnja unatrag, tri prometne nesreće,

– ostale greške, jedna prometna nesreća.

Prisutnost alkohola u krvi kod sudionika prometnih nesreća tijekom proteklog vikenda utvrđena je kod dva vozača, a najveća koncentracija od 2,41 g/kg utvrđena je kod 52-godišnje vozačice osobnog automobila. Spomenuta vozačica skrivila je prometnu nesreću, koja se dogodila u petak, 25. studenoga oko 8:30 sati u Zebanec Selu.     

PROMETNE NESREĆE

  • Vozačica (52) skrivila prometnu nesreću pod utjecajem alkohola od 2,41 g/kg

U petak, 25. studenoga 2022. godine oko 8:30 sati u Zebanec Selu, dogodila se prometna nesreća u kojoj je ozlijeđena 52-godišnja vozačica osobnog automobila.

Upravljajući VW Polom, čakovečkih registarskih oznaka, pod utjecajem alkohola od 2,41 g/kg, kolnikom ulice kroz Zebanec Selo, brzinu kretanja vozila nije prilagodila osobinama ceste zbog čega je u zavoju automobilom izašla izvan kolnika na nogostup te potom i na travnatu površinu, gdje je prednjim bočnim dijelom vozila udarila u potporni metalni stup krova obiteljske kuće. Nakon udara došlo je do povratka Ozlijeđena vozačica vozilom hitne medicinske pomoći prevezena je u čakovečku bolnicu, gdje joj je pružena liječnička pomoć. Njene ozljede naknadno će se okvalificirati.

Kolnik ulice u Zebanec Selu od 8:55 do 10:38 sati zbog obavljanja očevida bio je zatvoren za sav promet, koji se odvijao okolnim ulicama.

  • U prometnoj nesreći ozlijeđeno sedam osoba

U petak, 25. studenoga ove godine nešto prije 18 sati u Ivanovcu, na raskrižju ulica Josipa Broza i Vladimira Vozač rođen 1984. godine upravljao je VW Golfom, čakovečkih registarskih oznaka, kolnikom Ulice Vladimira Nazora te dolaskom do raskrižja s kolnikom Ulice Josipa Broza, koja je prometnim znakom označena kao cesta s prednošću prolaska, ušao je u raskrižje zadržavajući smjer kretanja, a da pritom nije propustio sva vozila koja se kreću tom cestom. Uslijed opisane prometne situacije u prednji bočni dio Golfa, prednjim bočnim dijelom udario je VW Transporter, čakovečkih registarskih oznaka, kojim je upravljao 59-godišnji Obojica vozača te petorica putnika iz Golfa i Transportera vozilima hitne medicinske pomoći prevezeni su u čakovečku bolnicu, gdje im je pružena liječnička pomoć. Njihove ozljede naknadno će se okvalificirati.

  • Javio se sudionik prometne nesreće u Čakovcu

Kako smo izvijestili, u utorak, 22. studenoga nešto poslije 17 sati u Čakovcu, nedaleko glavnog ulaza u Visoku učiteljsku školu u Ulici dr. Ante Starčevića, dogodila se prometna nesreća u kojoj je lakše ozlijeđen pješak.

Prilikom prelaska kolnika spomenute ulice preko obilježenog pješačkog prijelaza na 18-godišnjeg pješaka Ford Focusom, čakovečkih registarskih oznaka, naletio je 81-godišnji vozač. Pješak je naknadno zatražio liječničku pomoć u Županijskoj bolnici Čakovec, gdje je utvrđeno da je lakše ozlijeđen. Nakon prometne nesreće sudionici su dogovorno napustili mjesto događaja. Vozač osobnog automobila prekršajno će se sankcionirati.

Nakon medijske objave informacije o nesreći u Postaju prometne policije Čakovec, osobno se javio vozač osobnog automobila koji je sudjelovao u nesreći. Zahvaljujemo medijima na suradnji.

INFORMACIJE

Provedena preventivno represivna akcija “PJEŠACI I VOZAČI BICIKLA OPREZ!”

Preventivno represivna akcija “Pješaci i vozači bicikla oprez!” provedena je u petak 25. studenog 2022. godine od 8 do 13 sati na području Policijske uprave međimurske, dok je preventivni dio akcije  proveden na Trgu Republike u Čakovcu od 9 do 10 sati.

Za tu priliku Autoklub Čakovec na Trgu Republike pripremio je prigodni informativni punkt s reflektirajućim Policijski službenik za preventivu Postaje prometne policije Čakovec je s predstavnikom Autokluba Čakovec pripremio i mini poligon za pješake sa znakovima i zebrama, a za provođenje akcije korišten je Mobilni preventivni centar policije.

Fotografije možete preuzeti na poveznici.

POLICIJSKI  SLUŽBENIK 

Glasnogovornik

Radovan Gačal

 

 

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja