Međimurje Press
Policija

Pu međimurska za dane vikenda 19., 20. i 21. studenoga 2021. godine !

TEŠKE KRAĐE I KRAĐE

Na području Policijske uprave međimurske u dane vikenda evidentirana je jedna teška krađa i dvije krađe. U jednoj krađi je nastala materijalna šteta veća od 1.000 kuna, dok je u drugoj krađi materijalna šteta manja od 1.000,00 kuna.

Izdvajamo tešku krađu i krađu:

U noći s 19. na 20. studenoga 2021. godine u Donjoj Dubravi, Ulici 3. travnja nepoznati počinitelj je provalio u ugostiteljski objekt odakle je ukrao novac, alkoholna pića i druge predmete.

Materijalna šteta procjenjuje se na više tisuća kuna.

Između 19. i 20. studenoga 2021. godine na poljskom predjelu „Podgaj“ u blizini Donjeg Pustakovca, nepoznati počinitelj je pomoću kombajna ubrao i ukrao kukuruz.

Materijalna šteta procjenjuje se na više tisuća kuna.

Protiv počinitelja podnijet će se kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu.

INFORMACIJE

Prometne nesreće tijekom proteklog vikenda

Tijekom proteklog vikenda dogodile su se ukupno četiri prometne nesreće s nastalom materijalnom štetom.

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama su neprilagođena i nepropisna brzina.

Prisutnost alkohola u krvi kod sudionika prometnih nesreća tijekom vikenda utvrđena je kod dva vozača.

Najveća koncentracija u količini od 1,86 g/kg utvrđena je kod 32-godišnjeg vozača s područja Općine Sveta Marija, koji je sudjelovao u prometnoj nesreći koja se dogodila u nedjelju, 21. studenoga 2021. godine oko 2,00 sati na raskrižju s kružnim tokom prometa državne ceste broj 3 (južna obilaznica Grada Čakovca) i gradske ceste Čakovec-Ivanovec.

Naime, 32-godišnji vozač osobnog automobila austrijskih nacionalnih oznaka upravljajući pod utjecajem alkohola i za vrijeme trajanja zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije, dolaskom do raskrižja s kružnim tokom prometa, brzinu kretanja vozila nije prilagodio osobinama i vidljivosti ceste (noć, magla).

Zbog toga je ulaskom u raskrižje udario u cestovni rubni kamen, a u nastavku kretanja je vozilom sišao na travnatu površinu koja se nalazi u sredini raskrižja gdje je udario u ploču za označavanje prometnog otoka. Nakon udara vozilom se ponovno vratio na kolnik te je potom sišao s kolnika na zemljanu površinu.

Protiv 32-godišnjeg vozača pokrenut je prekršajni postupak.

Najava preventivno-represivne akcije „Pješaci i vozači bicikla, oprez!“

U srijedu, 24. studenoga 2021. godine u vremenu od 6 do 14 sati policijski službenici Policijske uprave međimurske provest će preventivno-represivnu akciju “Pješaci i vozači bicikla, oprez!”.

Ova akcija prvenstveno je usmjerena prema pješacima i biciklistima, kao najugroženijoj skupini sudionika u cestovnom prometu.

Pojačanim nadzorom pješaka i biciklista tijekom najavljene akcije želi se povećati njihova sigurnost u cestovnom prometu te podići svijest o potrebi, ali i zakonskoj obvezi obilježavanja spomenute kategorije sudionika reflektirajućim materijama.

Tijekom akcije nadzirat će se kretanje pješaka i biciklista u prometu s posebnim naglaskom na pravilno  prelaženje kolnika, korištenje reflektirajućih materijala, kao i nadzor  tehničke ispravnosti bicikla.

POLICIJSKI SLUŽBENIK

ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU

Marina Soldat

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja