Međimurje Press
Policija

Razbijena kriminalna skupina

Provedenim opsežnim višemjesečnim kriminalističkim istraživanjem razbijena je kriminalna skupina koja se bavila preprodajom droge.

U utorak, 8. lipnja 2021. godine u jutarnjim satima na nekoliko adresa na području Međimurske županije, temeljem naloga nadležnog suda izvršene su pretrage domova i drugih prostorija koje koriste 38 i 52-godišnjaci te 24, 43 i 65-godišnjakinje.

Prilikom pretraga te tijekom provođenja više mjesečnih aktivnosti policije ukupno je ostvareno 28 zapljena droga te pronađeno i privremeno oduzeto više komada PVC smotuljaka sa sadržajem materije nalik na drogu marihuanu ukupne mase 300 grama, PVC smotuljci sa sadržajem materije nalik na drogu kokain mase 15 grama, PVC smotuljci sa sadržajem materije nalik na drogu amfetamin mase 130 grama, 44 komada tableta droge MDMA, nekoliko mobilnih uređaja i digitalnih vaga za precizno vaganje te novčani iznos od nekoliko desetaka tisuća kuna za koji se sumnja da je ostvaren preprodajom droga.

Preliminarnim testom uzoraka oduzetih materija dobivene su pozitivne reakcije na prisustvo psihotropnih tvari, dok će ostaci biti proslijeđeni u Centar za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja Ivan Vučetić u Zagrebu na toksikološko vještačenje.

U popodnevnim satima su uhićeni 38-godišnji državljanin Srbije te 24, 43 i 65-godišnjakinje s područja općine Nedelišće.

Provedenim kriminalističkim istraživanjima sumnja se da su 38 i 52-godišnjaci te 24, 43 i 65-godišnjakinje, počinili više kaznenih djela iz domene neovlaštene proizvodnje i prometa drogama te su uhićeni u srijedu, 9. lipnja i predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave međimurske.

Isto tako je podneseno 10 optužnih prijedloga nadležnom općinskom sudu, prekršajnom odjelu zbog prekršaja neovlaštenog posjedovanja droge.

           

KRAĐA

            Zahvaljujući dojavi građana i brzoj reakciji policije uhvaćeni kradljivci

U srijedu, 9. lipnja 2021. godine oko 12,00 sati u Strahonincu, Poljskoj ulici, dvojica nepoznatih počinitelja počinili su krađu iz obiteljske kuće tako da su kroz otvoren prozor prostorije dnevnog boravka ušli u kuću, gdje su ukrali nekoliko tisuća kuna.

Zahvaljujući dojavi građana i brzoj reakciji policije u blizini mjesta događaja zatečeni su 21 i 20-godišnjaci s područja grada Mursko Središće koji su privedeni u prostorije Policijske postaje Čakovec te se dovršenim kriminalističkim istraživanjima sumnja da su počinili Krađu. Oduzet ukraden novac u cijelom iznosu vraćen je vlasniku.

Protiv dvojca se podnosi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

Zahvaljujemo građanima na dojavi te ističemo kako pravovremeni građanski angažman uvelike pomože policiji u prevenciji svih oblika kažnjivih ponašanja.

INFORMACIJA

            Najava operativne akcije “Četiri ubojice u prometu”

U petak, 11. lipnja 2021. godine od 14 do 22 sata policijski službenici svih policijskih postaja na području Policijske uprave međimurske provest će aktivnosti iz operativne akcije “Četiri ubojice u prometu”.

Tijekom akcije posebna pozornost posvetit će prekršajima iz tzv. grupacije “četiri glavne ubojice u prometu” (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel). Tijekom akcije posebna pozornost obratit će se na ponavljače (recidiviste) teških prometnih prekršaja.

Promet će se nadzirati na većem broju lokacija diljem Međimurske županije, a u poduzimanje najavljenih aktivnosti uključit će se svi raspoloživi ljudski i tehnički potencijali (uređaji za utvrđivanje stupnja alkoholiziranosti, stacionarni i mobilni uređaji za mjerenje brzine, presretači i dr. tehnička sredstva).

Nenad Risek

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja