medjimurjepress@gmail.com

Smrtno stradavanje 50-godišnjeg pješaka u Čakovcu

Utorak, 11. veljače 2020. godine

IZAZIVANJE PROMETNE NESREĆE U CESTOVNOM PROMETU / ZATVARANJE ŽUPANIJSKIH I LOKALNIH CESTA / PROMETNE NESREĆE

Čakovec – u prometnoj nesreći smrtno stradao 50-godišnji pješak Josip Grivec

Jučer, 11. veljače 2020. godine oko 18,30 sati u Čakovcu na raskrižju ulica Kralja Zvonimira i Dr. Ante Starčevića, dogodila se prometna nesreća u kojoj je smrtno stradao 50-godišnji pješak.

Vozač teretnog automobila s pridodanom prikolicom, varaždinskih registarskih oznaka, rođen 1957. godine upravljao je kolnikom Ulice kralja Zvonimira te se tom prilikom nije sigurnom brzinom približavao pješačkom prijelazu, odnosno na takav način da može zaustaviti svoje vozilo u bilo kojem trenutku kako bi propustio pješake koji su već stupili na pješački prijelaz. U trenutku skretanja na kolnik Ulice dr. Ante Starčevića prednjim dijelom vozila udario je u tijelo 50-godišnjeg pješaka, a koji je već započeo prelaziti kolnik obilježenim pješačkim prijelazom.

Pristigla liječnica tima hitne medicinske pomoći na mjestu događaja konstatirana je smrt pješaka.

Očevid prometne nesreće obavila je zamjenica općinske državne odvjetnice uz stručnu pomoć sudskog vještaka za cestovni promet i vozila te djelatnika policije.

Tijelo pješaka prevezeno je na Odjel patologije Županijske bolnice u Čakovcu, gdje će se obaviti sudska obdukcija prema nalogu nadležnog državnog odvjetnika.

Za vrijeme obavljanja očevida 19,15 sati do 21,18 sati dio kolnika Ulice dr. Ante Starčevića bio je zatvoren za sav promet te se odvijao okolnim ulicama.

Protiv 62-godišnjeg vozača teretnog automobila zbog izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

Nažalost, u ovoj prometnoj nesreći smrtno je stradala treća žrtva u cestovnom prometu ove godine.

TEŠKA KRAĐA

Donji Kraljevec – krađa sefa iz skladišnih prostorija trgovine mješovitom robom

Danas, 12. veljače 2020. godine nešto poslije ponoći u Donjem Kraljevcu, Čakovečkoj ulici, nepoznati počinitelj provalio je u skladišne prostorije u sklopu trgovine mješovitim robom, odakle je potom demontirao te ukrao sef u kojem se nalazio novac.

Materijalna šteta utvrdit će se po zaprimanju odštetnog zahtjeva.

Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

KRAĐA

U Toplicama Sveti Martin ukraden Golf

Jučer, 11. veljače 2020. godine oko 11 sati u Toplicama Sveti Martin, Izvorskoj ulici, nepoznati počinitelj iz nekoliko garderobnih ormarića u prostoriji svlačionice ukrao je mobitele, bankovne kartice, novac te ključ od osobnog automobila VW Golf (crne boje, proizveden 2006.). Nakon toga počinitelj je na parkiralištu uz pomoć ukradenih ključeva otključao Golf, riječkih registarskih oznaka, stavio ga u pogon te se njime odvezao u nepoznatom smjeru.

Ukupna materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko desetaka tisuća kuna.

Policija intenzivno traga za počiniteljem i ukradenim osobnim automobilom.

POLICIJSKI SLUŽBENIK

Glasnogovornik

Radovan Gačal

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*