Međimurje Press
Policija

Sredstva iz državne potpore koristio suprotno njihovoj namjeni!

Provedenim policijskim izvidima nad 67-godišnjakom s područja Grada Preloga, utvrđeno je da je kao direktor i odgovorna osoba trgovačkog društva s područja Grada Čakovca, počinio kazneno djelo Subvencijska prijevara.

Naime, dodijeljena sredstva iz države potpore za 2017. i 2018. godinu,  koristio je suprotno njihovoj namjeni te je trgovačkom društvu pribavio nepripadnu korist, a na štetu državnog proračuna Republike Hrvatske, u iznosu od više stotina tisuća kuna.

Protiv 67-godišnjaka podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu u Varaždinu.  

DOPUNE INFORMACIJA ZA TEŠKE KRAĐE

Šandorovec – 24-godišnjak u dva navrata provalio u trgovinu 

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 24-godišnjak sa šireg područja Grada Čakovca počinio dva kaznena djela teške krađe.

Naime,  nedjelju, 27. veljače 2022. godine u noćnim satima i 6. ožujka 2022. godine nešto poslije ponoći u Šandorovcu, Ulici Vladimira Nazora provalio je u trgovinu mješovitom robom i ukrao razne prehrambene artikle.

Ukupna materijalna šteta procjenjuje se na više tisuća kuna.

Protiv osumnjičenika nadležnom državnom odvjetniku podnijet će se posebno izvješće kao dopuna prethodno dostavljene kaznene prijave protiv nepoznatog počinitelja.

INFORMACIJA

U Kuršancu provedena preventivna akcija „Manje oružja, manje tragedija”

U subotu, 12. ožujka 2022. godine u prijepodnevnim satima u Kuršancu policijski službenici Policijske postaje Čakovec korištenjem Mobilnog preventivnog centra policije proveli su preventivne aktivnosti iz nacionalne preventivne kampanje „Manje oružja, manje tragedija“.

Više na internetskim stranicama Policijske uprave međimurske, ovdje .

Danijela Turk

 

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja