Međimurje Press
Policija

SRIJEDA, DAN ZA POJAČANI POLICIJSKI NADZOR PJEŠAKA I BICIKLISTA!

Tijekom srijede pojačani nadzor pješaka i biciklista

Posebna pozornost posvetit će se pravilnom i propisnom kretanju pješaka i biciklista te označavanju reflektirajućim materijama

Sutra, 24. siječnja od 6 do 12 sati policijski službenici svih policijskih postaja Policijske uprave međimurske provest će aktivnosti iz preventivno represivne akcije “Pješaci i vozači bicikla oprez!”.

Tijekom akcije posebna pozornost posvetit će se pravilnom i propisnom kretanju pješaka i biciklista te označavanju reflektirajućim materijama.

S obzirom da je tijekom protekle godine (2023.) proveden niz preventivnih aktivnosti, u kojima je provedena edukacija pješaka i biciklista te su im pritom podijeljeni razni sigurnosno reflektirajući materijali i edukativne brošure, tijekom sutrašnje akcije prema spomenutoj kategoriji sudionika u prometu, a koji ne poštuju prometna pravila i propise, primjenjivat će se represivne mjere sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Ujedno, i svi drugi sudionici koji će grubo kršiti prometna pravila i propise, bit će sankcionirani.

Radovan Gačal

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja