Međimurje Press
Policija

Sudari vozila sa životinjama na cesti

Utorak, 30. lipnja 2020. godine

SUDARI VOZILA SA ŽIVOTINJAMA NA CESTI

Vozači oprez – divljač na cesti!

Jučer i danas, (30. lipnja i 1. srpnja 2020.) u ranim jutarnjim satima na međimurskim prometnicama u Jalšovcu, između Hodošana i Donjeg Kraljevca te između Murskog Središće i Hlapičine zabilježena su tri naleta vozilima na divljač (dvije srne i lisica) koja je pretrčavala kolnik.

Kako bi se spriječili ovakvi događaji, Policijska uprava međimurska upozorava vozače da tijekom vožnje obrate pažnju na postavljenu prometnu signalizaciju koja ih upozorava na moguće pojavljivanje divljači na cesti. Pojava divljači na našim prometnicama najučestalija je u ranim jutarnjim i kasnim večernjim satima.

Ujedno, apeliramo na sve sudionike u cestovnom prometu da prilagode  brzinu kretanja stanju i uvjetima na cesti te da poštuju prometna pravila i postavljenu prometnu signalizaciju kako bi sigurno stigli na svoja odredišta.

KRAĐE (male vrijednosti ukradenih stvari, do tisuću kuna)

Dvadeset dvogodišnjak ukrao ribolovni štap i bicikl

Jučer, 30. lipnja 2020. godine oko 17 sati prilikom na šljunčari u Turčišću, 22-godišnjak s područja općine Mala Subotica, iskoristivši kraću odsutnost 80-godišnjeg vlasnika, koji se u tom trenutku nalazio u sportskom ribolovu, iz otključanog VW Golfa, čakovečki registarskih oznaka, ukrao je ribolovni štap.

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko stotina kuna.

Odmah po zaprimljenoj dojavi o ovoj krađi policijski službenici Policijske postaje Prelog pristigli su na mjesto događaja te od 22-godišnjak, koji je počinio kazneno djelo krađe male vrijednosti ukradene stvari (materijalna šteta do tisuću kuna), oduzeli ukradeni ribolovni štab i vratili ga vlasniku.

Ujedno, utvrđeno je kako istog dana oko 15 sati u Domašincu, Ulici Matije Gupca, prethodno spomenuti 22-godišnjak iz nezaključane garaže ukrao muški bicikl, vlasništvo 70-godišnjakinje.

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko stotina kuna.

Policijski službenici od 22-godišnjaka oduzeli su bicikl i vratili ga vlasnici.

S obzirom da u se u opisanim događajima radi o počinjenju kaznenih djela krađe iz čl. 228. st. 2. Kaznenog zakona, policijski službenici oštećenog 80-godišnjaka i oštećenu 70-godišnjakinju obavijestili su da mogu protiv počinitelja podnijeti privatni tužbu.

POLICIJSKI SLUŽBENIK

Glasnogovornik

Radovan Gačal

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja