Međimurje Press
Policija

U Slakovcu i Podbrestu provedene preventivne aktivnosti usmjerene suzbijanju najtežih prometnih prekršaja, tzv. “četiri ubojice u prometu”

Svim posjetiteljima informativnih punktova podijeljeni su promotivno-edukativni materijali financirani sredstvima Nacionalnog plana sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske i Policijske uprave međimurske te edukativne brošure i letci

 

U utorak i srijedu (3. i 4. rujna) u Slakovcu i Podbrestu preventivke iz Postaje prometne policije Čakovec provele su preventivne aktivnosti usmjerene prema svim sudionicima u prometu, s naglaskom na suzbijanje najtežih prometnih prekršaja, „tzv. “četiri ubojice u prometu”.

Vozači motornih vozila upozoreni na “četiri ubojice u prometu”, posebnim naglaskom ne prekršaje vožnje pod utjecajem alkohola te nepoštivanje dopuštenih brzina kretanja vozila, uz upozorenje da brzinu kretanja svog vozila prilagode uvjetima i stanju ceste. Upravljanje pod utjecajem alkohola te neprilagođenom i nedopuštenom brzinom vodeći su uzročnici najtežih prometnih nesreća. Također, vozači motornih vozila upozoreni su da koriste sigurnosni pojas tijekom vožnje, kao i zakonsku obvezu korištenja sigurnosnog pojasa za sve putnike u vozilu.

Vozačima bicikala skrenuta je pozornost da prije vožnje prekontroliraju  ispravnost svojih bicikala te da koriste reflektirajuću odjeću za vrijeme vožnje noću i uvjetima smanjene vidljivosti, uz obvezno korištenje svjetala te na pravilno kretanje i prelaženje kolnika preko obilježenog pješačkog prijelaza, dok su

Svim posjetiteljima informativnih punktova podijeljeni su promotivno-edukativni materijali financirani sredstvima Nacionalnog plana sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske i Policijske uprave međimurske (reflektirajuće torbe, reflektirajuće trakice, kemijske olovke i privjesci) te edukativne brošure i letci.

(rg)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja