Međimurje Press
Policija

Vijesti Pu međimurske za dane proteklog vikenda!

Prometne nesreće tijekom proteklog vikenda

Slika /ILUSTRACIJE MUP NOVE 2021/Policija3.jpg

Evidentirano je sedam prometnih nesreća

Tijekom proteklog vikenda na međimurskim prometnicama evidentirano je ukupno sedam prometnih nesreća, od čega pet nesreća s nastalom materijalnom štetom te dvije nesreće s ozlijeđenim sudionicima  (jedna nesreća u kojoj je jedan sudionik lakše ozlijeđen, dok se za jednu nesreću očekuje kvalifikacija zadobiven ozljeda).

Greške koje su prethodile prometnoj nesreći:
– jedna nesreća – nepropisna i neprilagođena brzina,
– jedna nesreća – nepoštivanje prednosti prolaska,
– jedna nesreća – nepropisno pretjecanje i obilaženje,
– jedna nesreća – nepropisno okretanje, skretanje i vožnja unatrag,
– tri nesreće – ostali uzroci.

Prisutnost alkohola u krvi kod sudionika prometnih nesreća tijekom proteklog vikenda utvrđena je kod vozača osobnog automobila te vozača mopeda. Najveća koncentracija od 2,82 g/kg utvrđena je kod 45-godišnjeg vozača mopeda koji je skrivio prometnu nesreću u subotu, 12. kolovoza oko 18:30 sati u Zasadbregu.

Teške krađe i krađe tijekom proteklog vikenda

Slika /ILUSTRACIJE MUP NOVE 2021/Policija2.jpg

Evidentirane su tri teške krađe i dvije krađe

Na području Policijske uprave međimurske tijekom proteklog vikenda evidentirane su tri teške krađe i dvije krađe. Izdvajamo tešku krađu u Orehovici i krađu u Vratišincu.

U noći sa četvrtka na petak (10./11. kolovoza) u Orehovici, nepoznati počinitelj provalio je u ugostiteljski objekt u Ulici A. G. Matoša, vlasništvo trgovačkog društva iz Male Subotice, odakle je ukrao razna alkoholna pića. Materijalna šteta utvrdit će se nakon zaprimanja odštetnog zahtjeva.

U noći sa subote na nedjelju (12./13. kolovoza) u Vratišincu, nepoznati počinitelj iz nezaključane garaže u Ulici dr. Vinka Žganca, ukrao je razni alat. Materijalnu štetu 46-godišnji vlasnik procijenio je na nekoliko stotina eura.

Protiv počinitelja podnijet će se kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu.

Na ulici u Paragu stariji maloljetnik gumenom palicom teško ozlijedio mlađeg maloljetnika

Slika /ILUSTRACIJE MUP NOVE 2021/policija natpis.JPG

Prema osumnjičenom starijem maloljetniku zbog počinjenja kaznenog djela teške tjelesne ozljede, podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je stariji maloljetnik počinio kazneno djelo teške tjelesne ozljede.

Naime, sumnja se kako je u petak, 11. kolovoza ove godine oko 18 sati na ulici u Paragu, prišao je mlađem maloljetniku te ga više puta udario gumenom palicom po ruci.

Ozlijeđenom maloljetniku liječnička pomoć pružena je u čakovečkoj bolnici, gdje je utvrđeno da je u događaju teško ozlijeđen.

Prema osumnjičenom starijem maloljetniku zbog počinjenja kaznenog djela teške tjelesne ozljede, podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Nakon razbijanja inventara u kafiću 23-godišnjak napao policijskog službenika

Slika /2023/Ilustracije nove Ford/Vozilo u naselju 2.jpg

Zbog počinjenja kaznenog djela napada na službenu osobu protiv osumnjičenog 23-godišnjaka podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu, dok će se zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, protiv 23-godišnjaka podnijet će se optužni prijedlog Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Čakovcu

U subotu, 12. kolovoza ove godine u 22 sata i 21 minutu operativno dežurstvo Policijske postaje Mursko Središće zaprimilo je dojavu o narušavanju javnog reda i mira u ugostiteljskom objektu u Vratišincu.

Petnaestak minuta kasnije prilikom dolaska ophodnje na mjesto događaja, u neposrednoj blizini ugostiteljskog objekta, policijski službenici zatekli su mlađeg muškarca za kojeg su posumnjali da je počinitelj prekršaja narušavanja javnog reda i mira. U cilju provjere identiteta pristupili su muškarcu koji je odmah potom fizički nasrnuo na jednog od policijskih službenika te ga s obje ruke odgurnuo. Uz primjenu sredstava prisile napadač je svladan i uhićen te priveden u Policijsku postaju Mursko Središće na kriminalističko istraživanje. U opisanom događaju napadnuti policijski službenik nije ozlijeđen.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno kako je 23-godišnjak s područja grada Murskog Središća, spomenutog dana oko 22:15 sati u Vratišincu, u ugostiteljskom objektu u Ulici dr. Vinka Žganca, narušavao javni red i mir na naročito drzak način tako što je pod vidnim utjecajem alkohola (odbio alkotestiranje), vikao i galamio te pritom prevrnuo  stol i nekoliko stolica. Ujedno, tijekom narušavanja bacio je nekoliko pepeljara na pod te je pritom oštetio pločice.

Zbog počinjenja kaznenog djela napada na službenu osobu protiv osumnjičenog 23-godišnjaka podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu. Ujedno, zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, protiv 23-godišnjaka podnijet će se optužni prijedlog Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Čakovcu.

Radovan Gačal

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja