Međimurje Press
Policija

Vikend s međimurskom policijom

Dani vikenda, 24., 25. i 26. srpnja 2020. godine

TEŠKE KRAĐE I KRAĐE TIJEKOM PROTEKLOG VIKENDA

Na području Policijske uprave međimurske tijekom proteklog vikenda evidentirane su dvije teške krađe i osam krađa, od čega je u dvije krađe procijenjena materijalna šteta veća od 1.000 kuna.

Izdvajamo provalu u poslovne prostorije poduzeća u Donjoj Dubravi te krađu automobila u Orehovici.

U razdoblju od 12. do 25. srpnja u Donjoj Dubravi, Ulici Krbulja, nepoznati počinitelj provalio je u poslovne prostorije poduzeća iz Donje Dubrave, odakle je potom ukrao novac.

Materijalna šteta procjenjuje se na više desetaka tisuća kuna.

Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Jučer, 26. srpnja 2020. godine oko 16 sati u Orehovici, Ulici Augusta Cesarca, nepoznati počinitelj ukrao je osobni automobil marke „VW Caddy“, crvene boje, čakovečkih registarskih oznaka, vlasništvo poduzeća iz Vularije.

U automobilu se nalazio novac, osobni dokumenti, bankovne kartice te mobitel, sve vlasništvo 58-godišnjakinje. Ukupna materijalna šteta procjenjuje se na više desetaka tisuća kuna.

Brzom reakcijom policijskih službenika Policijske postaje Čakovec, istog dana oko 19 sati u šumarku nedaleko Orehovice, pronađen je ukradeni automobil te je nakon provedenog očevida vraćen vlasniku

Kriminalistička istraživanja se nastavljanju kako bi se otkrili počinitelji ovog kaznenog djela.

INFORMACIJA

Fizički obračun između dvojice muškaraca

Jučer, 26. srpnja 2020. godine nešto poslije ponoći u vikend naselju nedaleko Gornjeg Kuršanca, verbalno su se sukobili 42-godišnjak (pod utjecajem alkohola od 1,33 promila) i 45-godišnjak. Sukob je prerastao i u fizički obračun tijekom kojeg je 42-godišnjak hladnim oružjem zadao nekoliko ubodnih rana 45-godišnjaku.

Ozlijeđenog 45-godišnjaka poznanik je prevezao u varaždinsku bolnicu, gdje je utvrđeno da je zadobio laku tjelesnu ozljedu te je zadržan na daljnjem liječenju.

Policijski službenici uhitili su 42-godišnjaka te je priveden u policijsku postaju na kriminalističko istraživanje, dok je na mjestu događaja izvršen očevid tijekom kojeg je izuzeto hladno oružje. Liječničkim pregledom utvrđeno je da je u događaju 42-godišnjak zadobio tešku tjelesnu ozljedu.

Kriminalistička istraživanja se nastavljaju.

TEŠKA KRAĐA – DOPUNA INFORMACIJE

Maloljetnik i 28-godišnjak osumnjičeni za provalu u stambenu zgradu u Čakovcu

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem osnovano se sumnja kako su maloljetnik s područja Međimurske županije i 28-godišnjak s područja općine Pribislavec, počinili kazneno djelo teške krađe.

Naime, sumnja se da su zajedno tijekom noći s 22. na 23. svibnja ove godine u Čakovcu, Ulici Planinarski put, provalili u prostorije stambene zgrade u izgradnji te ukrali stotinjak metara produžnih kablova. Ujedno, iz zidova su izvukli i prerezali te potom ukrali ugrađene električne kablove.

Ukupna materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko desetaka tisuća kuna.

Protiv 28-godišnjeg osumnjičenika te prema maloljetnim osumnjičeniku dostavit će se posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu, kao dopuna prethodno dostavljene kaznene prijave protiv nepoznatog počinitelja.

KRAĐA – DOPUNA INFORMACIJE

Pronađen počinitelj krađe motocikla u Lopatincu

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem osnovano se sumnja kako je 22-godišnjak s područja općine Sveti Juraj na Bregu, počinio kazneno djelo krađe.

Sumnja se da je tijekom noći s nedjelje na ponedjeljak (19./20. srpnja 2020.) u Lopatincu iz ograđenog dvorišta u Ulici Vladimira nazora ukrao motocikl „Yamaha“, čakovečkih registarskih oznaka, vlasništvo 53-godišnjakinje.

Materijalna šteta procijenjena je na nekoliko desetaka tisuća kuna.

Protiv 22-godišnjaka podnijet će se posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu, kao dopuna prethodno dostavljene kaznene prijave protiv nepoznatog počinitelja.

NARUŠAVANJE JAVNOG REDA I MIRA

Piškorovec – 28-godišnjak narušavao javni red i mir puštanjem glasne muzike

Jučer, 26. srpnja 2020. godine u 6 sati i 30 minuta na dvorištu kuće u Piškorovcu, pod utjecajem alkohola od 1,82 promila, 28-godišnjak je narušavao javni red i mir reproduciranjem glasne putem prijenosnog zvučnika.

Policijski službenici Policijske postaje Prelog od počinitelja oduzeli su zvučnik te su ga uhitili i priveli na kriminalističko istraživanje.

Protiv okrivljenika zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira podnijet će se optužni prijedlog prekršajnom odjelu Općinskog suda u Čakovcu.

PROMETNE NESREĆE TIJEKOM PROTEKLOG VIKENDA

Tijekom proteklog vikenda dogodilo na međimurskim prometnicama dogodilo se osam prometnih nesreća, od čega dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama u kojima su lake tjelesne ozlijede zadobila dva vozača bicikla i šest prometnih nesreća s nastalom materijalnom štetom.

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama:

– nepropisna i neprilagođena brzina – pet prometnih nesreća,

– nepropisno pretjecanje i obilaženje – jedna prometna nesreća,

– nepropisno okretanje, skretanje i vožnja unatrag – dvije prometne nesreće.

Prisutnost alkohola u krvi kod sudionika prometnih nesreća tijekom proteklog vikenda utvrđena je kod dvojice vozača, a najveća koncentracija od 2,41 promila utvrđena je kod 19-godišnjeg vozača osobnog automobila. Skrivio je prometnu nesreću s nastalom materijalnom štetom, a koja se dogodila u subotu, 25. srpnja oko 1 sat i 30 minuta u Podturnu, Ulici Vladimira Nazora.

Radovan Gačal

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja