Međimurje Press
Policija

Vikend s međimurskom policijom!

KRAĐE I TEŠKE KRAĐE TIJEKOM PROTEKLOG VIKENDA

Na području Policijske uprave međimurske tijekom proteklog vikenda evidentirane su tri teške krađe, od kojih jedna u pokušaju te jedna krađa.

Izdvajamo provalu u spremište u Orehovici.

U noći sa četvrtka na petak (18./19. ožujka 2021.) u Orehovici, Ulici Zrinskih, nepoznati počinitelj na dvorištu obiteljske kuće provalio je u priručno spremište iz kojeg je potom ukrao stotinjak kilograma smrznutog mesa i staklenu bocu s nekoliko litara vina. Ujedno, iz susjednog spremišta počinitelj je ukrao građevinska kolica.

Materijalna šteta prema izjavi 68-godišnjeg vlasnika procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna.

Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

PRONALAZAK PREDMETA

Pretragom kuće u Čakovcu pronađeno više od dva kilograma biljne materije nalik na marihuanu

U subotu, 20. ožujka 2021. godine u ranim poslijepodnevnim satima temeljem naloga Županijskog suda u Varaždinu, pretražene su prostorije kuće u Čakovcu, Ulici Josipa bana Jelačića, koje koristi 63-godišnjak.

Neposredno prije početka pretrage na poziv policijskih službenika 63-godišnjak je predao desetak staklenki ispunjenih zelenom biljnom materijom nalik na marihuanu, neto težine 1114,3 grama, nekoliko desetaka PVC vrećica ispunjenih zelenom biljnom materijom nalik na marihuanu bruto težine 890 grama, vrećicu ispunjenu zeleno-smeđom biljnom materijom nalik na cannabis smolu neto težine 7,7 grama, sasušeno lišće nalik na lišće biljke indijske konoplje, neto težine 120,2 grama te sasušenu stabljiku nalik na biljku indijske konoplje dužine 180 cm.

Policijski službenici pronađenu suspektnu materiju oduzeli su od 63-godšnjak, dok je preliminarnim testiranjem dobivena pozitivna reakcija na THC, što upućuje da se radi o drogi marihuani.

Oduzeta suspektna materija dostavit će se na vještačenje u Centar za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja “Ivan Vučetić” u Zagrebu te nakon zaprimanja nalaza vještačenja slijedi kvalifikacija događaja.

Napomena: fotografije oduzete materije možete preuzeti na internetskim stanicama Policijske uprave međimurske

PROMETNE NESREĆE TIJEKOM PROTEKLOG VIKENDA

Tijekom proteklog vikenda na međimurskim prometnicama dogodile su se četiri prometne nesreće, od čega dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama u kojima je 23-godišnji biciklist lakše ozlijeđen, dok je 48-godišnji motociklist zadobio teške ozlijede. U preostale dvije prometne nesreće nije bilo ozlijeđenih sudionika već je nastala materijalna šteta .

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama:

– neprilagođena brzina kretanja, tri prometne nesreće

– nepropisna vožnja unatrag, jedna prometna nesreća

Prisutnost alkohola u krvi kod sudionika prometnih nesreća tijekom proteklog vikenda utvrđena je kod 23-godišnjeg bicikliste, i to u koncentraciji od 1,25 promila. Spomenuti vozač bicikla skrivio je prometnu nesreću u kojoj je lakše ozlijeđen. Nesreća se dogodila u nedjelju, 21. ožujka nešto poslije 18 sati u Stanetincu. Zbog neprilagođene brzine kretanja osobinama ceste (zavoj i nizbrdica), izgubio je nadzor nad upravljanjem te biciklom sišao izvan kolnika, niz cestovnu kosinu, gdje je došlo do prevrtanja bicikla i pada vozača na travnatu površinu. Vozilom hitne medicinske pomoći ozlijeđeni biciklist prevezen je u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje mu je pružena liječnička pomoć te utvrđeno da je u nesreći lakše ozlijeđen.

PROMETNA NESREĆA

U prometnoj nesreći teško ozlijeđen 48-godišnji motociklist

U nedjelju, 21. ožujka 2021. godine nešto prije 9 sati u Belici, dogodila se prometna nesreća u kojoj je teško ozlijeđen 48-godišnji motociklist.

Upravljajući Yamahom (X City VP 250), čakovečkih registarskih oznaka, kolnikom Ulice kralja Tomislava, brzinu kretanja vozila nije prilagodio osobinama ceste, konkretno nailasku na raskrižje. Prilikom pokušaja skretanja na kolnik Ulice dr. Ljudevita Gaja, izgubio je nadzor nad upravljanjem, nakon čega je došlo do prevrtanja motocikla na bok i pada vozača na kolnik.

Vozilom hitne medicinske pomoći ozlijeđeni motociklist prevezen je u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje mu je pružena liječnička pomoć te je utvrđeno da je u nesreći teško ozlijeđen.

O prometnoj nesreći dostavit će se izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

DOPUNA INFORMACIJE

Tijekom akcije „Alkohol“ utvrđen 21 prekršaj

Prošle subote (20. ožujka) od 18 do 24 sata policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec proveli su aktivnosti iz „Alkohol“.

Tijekom akcije ukupno je utvrđen 21 prekršaj iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od čega:

– dva prekršaja upravljanja vozilima dok je u krvi prisutan alkohol i to:

– od 0,5 do 1 promila – jedan prekršaj,

– od 1 do 1,5 promila – jedan prekršaj,

– osam prekršaja nepropisne brzine kretanja u naselju više od 10 do 20 km/h,

– sedam prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa te

– četiri ostalih prekršaja.

Najveća koncentracija alkohola od 1,38 promila utvrđena je u 19:10 sati na kolniku južne obilaznice Čakovca, kod 21-godišnjeg vozača osobnog automobila, čakovečkih registarskih oznaka.

POLICIJSKI SLUŽBENIK

Glasnogovornik

Radovan Gačal

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja