Međimurje Press
Policija

Vikend s policijom

Dani vikenda, 6., 7. i 8. studenoga 2020. godine

KRAĐE I TEŠKE KRAĐE TIJEKOM PROTEKLOG VIKENDA

Na području Policijske uprave međimurske tijekom proteklog vikenda evidentirane su četiri krađe, dok teške krađe nisu evidentirane. Materijalna šteta kod svih evidentiranih krađa, pojedinačno se procjenjuje na manje od tisuću kuna.

Izdvajamo krađu novčanika u Šenkovcu.

U petak, 6. studenoga 2020. godine oko 16 sati i 30 minuta u Šenkovcu, Ulici maršala Tita, nepoznati počinitelj iz otključanog osobnog automobila, vlasništvo 47-godišnjaka, ukrao je novčanik u kojem se nalazio novac i bankovne kartice.

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko stotina kuna

Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

NEOVLAŠTENO POSJEDOVANJE DROGE

Dvadeset jednogodišnjak neovlašteno posjedovao „speed“

U subotu, 7. studenoga 2020. godine u 23 sata i 10 minuta u Čakovcu, Kalničkoj ulici, 21-godišnjak s područja općine Mala Subotica, neovlašteno je posjedovao 6,1 gram droge amfetamin, tzv. „speed“.

PVC vrećicu ispunjenu spomenutom drogom policijski službenici su oduzeli.

Protiv okrivljenog 21-godišnjaka zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, podnijet će se optužni prijedlog prekršajnom odjelu Općinskog suda u Čakovcu.

PROMETNE NESREĆE TIJEKOM PROTEKLOG VIKENDA

Tijekom proteklog vikenda na međimurskim prometnicama dogodilo se pet prometnih nesreća, od čega dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama u kojoj je 41-godišnji vozač teretnog automobila lakše ozlijeđen, dok se za drugu nesreću očekuje kvalifikacija ozljeda sudionika. U tri prometne nesreće nastala je materijalna šteta.

Greška koje su prethodile prometnim nesrećama:

– nepoštivanje prednosti prolaska u jednoj nesreći;

– vožnja na nepropisnoj udaljenosti u dvije nesreće i

– nepropisno okretanje, skretanje i vožnja u jednoj nesreći.

Prisutnost alkohola u krvi kod sudionika prometnih nesreća tijekom proteklog vikenda utvrđena je kod jednog sudionika, i to kod 41-godišnjeg vozača teretnog automobila. U nedjelju, 8. studenoga nešto poslije 18 sati u Zasedbregu, spomenuti vozač pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 1,93 promila, skrivio je prometnu nesreću u kojoj je lakše ozlijeđen.

PROMETNE NESREĆE

Maloljetna vozačica četverocikla bez položenog vozačkog ispita skrivila prometnu nesreću

U subotu, 7. studenoga 2020. godine nešto prije 12 sati u Leskovcu, dogodila se prometna nesreća u kojoj su ozlijeđeni maloljetna vozačica četverocikla i 21-godišnji putnik.

Upravljajući četverociklom (tzv. „quadom“), čakovečke registarske oznake, bez položenog vozačkog ispita, nije se kretala sredinom obilježene prometne trake te je u desnom zavoju izletjela vozilom izvan kolnika, gdje je prednjim dijelom udarila u drvo.

Nakon udara došlo je do prevrtanja četverocikla na bočnu stranu. U trenutku nesreće, kao putnik na četverociklu nalazio se 21-godišnjak.

Oboje ozlijeđenih sudionika prevezeni su vozilom hitne medicinske pomoći u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje im je pružena liječnička pomoć, dok će se težina zadobivenih ozljeda naknadno okvalificirati.

Nakon utvrđivanja težine ozljeda slijedi i pravna kvalifikacija događaja (prekršajna ili kaznena odgovornost).

POŽARI NA GRAĐEVINSKIM OBJEKTIMA

U kotlovnici doma za starije i nemoćne osobe izbio požar

U subotu, 7. studenoga 2020. godine oko 17 sati u Otoku, privatnom obiteljskom domu za starije i nemoćne osobe, izbio je požar u kotlovnici. Požar su ugasili pripadnici JVP-e Čakovec te DVD-a Prelog.

U trenutku izbijanja požara u domu se nalazilo 17 štićenika te nitko od njih nije ozlijeđen.

Očevidom na mjestu događaja uz stručnu pomoć inspektora za zaštitu od požara utvrđeno je kako je požar prouzrokovan prijenosom topline s pepela na kartonske kutije i drva, koja su se nalazila u prostoriji kotlovnice.

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko desetaka tisuća kuna.

O događaju izvijestit će se nadležno državno odvjetništvo.

INFORMACIJA

Rezultati akcije „Alkohol“

U sklopu provođenja represivno-preventivnih aktivnosti povodom “Martinja“, policijski službenici mobilnog tima Policijske uprave međimurske u subotu, 7. studenoga 2020. godine od 16 do 24 sata proveli su aktivnosti iz akcije „Alkohol“. Akcija je provedena u suradnji s Policijskom upravom varaždinskom.

Tijekom akcije utvrđeno je ukupno 13 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od čega:

– šest prekršaja upravljanja vozilima dok je u krvi prisutan alkohol i to:

– od 0 do 0,5 promila – jedan prekršaj,

– od 0,5 do 1 promila – četiri prekršaja,

. od 1,00 do 1,50 promila – jedan prekršaj,

– prekršaj prekoračenja brzine kretanja u naselju i to:

– od 10 do 20 km/h – jedan prekršaj,

– tri prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa te

– tri prekršaja iz tzv. grupacije ostalih prekršaja.

Ujedno, tijekom provođenja pojačanih mjera utvrđen je i jedan prekršaj iz Zakona o osobnoj iskaznici.

Najveća koncentracija alkohola od 1,10 promila utvrđena je u 21 sat i 25 minuta u Maloj Subotici, Glavnoj ulici, kod 42-godišnjeg vozača osobnog automobil, čakovečkih registarskih oznaka.

Za vrijeme provođenja pojačanih policijskih aktivnosti nisu evidentirane prometne nesreće.

Radovan Gačal

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja