Međimurje Press
Prenosimo

Posavec: Moguće je da na izbore izađem na listi SDP-a no ništa nije dogovoreno!

Međimurski župan Matija Posavec gostovao je u N1 Studiju i komentirao što misli o ideji da se parlamentarni izbori održe u srpnju te s kojim političkim opcijama razgovara

Posavec kaže da će na izbore kao nezavisni kandidat jer nije član niti jedne političke stranke već nekoliko mjeseci.

“Izbori u izbornoj godini su redovni, teško se može, osim sitnih nijansi, nešto ušićariti u dva mjeseca. Bitno je jesu li se stvorili ustavni okviri za raspisivanje izbora: pravo na okupljanje i slobodno kretanje. Te pretpostavke još nemamo, a kada će do njih doći, vidjet ćemo”.

Posavec je objasnio i što misli kada kaže da ulazi kao nezavisni kandidat.

“Osobno neću ulaziti ni u koju političku stranku, a što se tiče suradnje i izlaska na parlamentarne izbore, osobno bih volio da se stvori jaka centristička opcija na hrvatskoj političkoj sceni koja će objedinjeno izaći na izbore. Pitanje je koliko vremena za to ima ako ćemo na izbore početkom srpnja”, rekao je i potvrdio da je moguće da se nađe i na listi SDP-a.

Kaže i kako u ovom trenu nije ništa dogovoreno, razgovara se i s drugim političkim opcijama, pojedincima, regionalnim i lokalnim čelnicima na sjeveru Hrvatske.

“Na razini izborne jedinice izaći ću na trećoj izbornoj jedinici, apsolutno je moguće i na listi SDP-a no ništa još nije dogovoreno”.

Što se teritorijalnog preustroja Hrvatske tiče, Posavec kaže da prvo treba uvesti kriterije po kojima bi neka općina, grad ili županije opstala.

“Za to su potrebne tri stvari: dobra volja, dobra volja i dobra volja. Onaj koji ima mehanizam da to učini, mora ju pokazati, dovoljno je jedno popodne”, kazao je Posavec.

Izvor:

 

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja