Međimurje Press
GlazbaVijesti

U susret 19. Međimurskom festivalu “Ljubo Kuntartić”!

SURADNJA HTV-a, CROATIA ROCORDS-a  I MEĐIMURSKOG FESTIVALA SE NASTAVLJA!

Punih 19 godina Međimurski festival „Ljubo Kuntarić“ promovira kulturno-glazbeno  nasljeđe kraja između dvije najsjevernije rijeke u Hrvatskoj. Ujedno, svojim postojanjem, doprinosi pop i zabavnoj glazbi u našoj zemlji, ali i van granica lijepe naše. Naime, sve ove godine prezentira se kao međunarodni festival na kojem su nastupali najpoznatiji  domaći izvođači i autori iz niza susjednih zemalja.

Festival ponosno nosi ime velikog međimurskog glazbenika Ljube Kuntarića i na taj način podsjeća na sve ono dobro što je dao hrvatskoj glazbenoj sceni.

Prepoznala je to i HRT koja već niz godinama prati i emitira na malim ekranima popularni  MEF,  čija izdanja i produkcijska razina nose visoku profesionalnu razinu. Tako će biti i ove godine, 27. studenog iz dvorane Srednje škole Čakovec.

U projekt festivala uključila se i kuća Croatia Records  koja izdaje novi festivalski kompilacijski album, ali i najavama putem CMC televizije. Promocija Međimurja i Grada Čakovca putem festivala tako dolazi do punog izražaja i teško ju je valorizirati financijskom protuvrijednosti.

NOVOSTI

Kako slijedeće godine MEF slavi 20 godina, Organizacijski odbor najavljuje i  određene promjene pa će se tako festival održavati na otvorenom i pomakom termina iz mjeseca studenog na kraj svibnja uz Dan Grada Čakovca.

Naime, promjenom termina i pomicanje održavanja na proljeće, želi se doskočiti Covid ograničenjima koja bi u studenom, kao i dvije godine dosada, otežala samu organizaciju i produkciju  festivala.

(mp)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja