Međimurje Press
VijestiVlada Republike Hrvatske

Policija je jutros započela pretragu stana ministra Darka Horvata!

Kako se neslužbeno doznaje, radi se o izvidima zbog višemilijunskih nezakonitih poticaja. Istražitelji provjeravaju Horvatovu ulogu u zlouporabama za koje je osumnjičena njegova nekadašnja pomoćnica Ana Mandac. Nju USKOK sumnjiči da je, na zamolbu Josipe Rimac, sređivala obrtnicima potpore s od Ministarstva gospodarstva u vrijeme dok ga je vodio Horvat.

Uskok sumnjiči, uz ministra prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Darka Horvata i ministra mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Josipa Aladrovića te potpredsjednika Vlade, ministra bez portfelja Borisa Miloševića.

Radi se o istraživanju zbog 3 milijuna kuna nezakonitih poticaja. Tijekom dana ispitat će se još ljudi, a spominje se i ispitivanje jednog od potpredsjednika Vlade.

Neslužbeno, na listi osumnjičenih je navodno i bivši ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, te jedan državni tajnik iz Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije kao i ravnateljica Uprave u jednom ministarstvu.

istražitelji provjeravaju Horvatovu ulogu u zlouporabama za koje je osumnjičena njegova nekadašnja pomoćnica Ana Mandac. Nju USKOK sumnjiči da je, na zamolbu Josipe Rimac, sređivala obrtnicima potpore s od Ministarstva gospodarstva u vrijeme dok ga je vodio Horvat.

(mp)

 

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja