Međimurje Press
Županija

Čiste petice za proračunske transparentnosti!

Institut za javne financije predstavio je rezultate istraživanja proračunske transparentnosti svih 576 hrvatskih lokalnih jedinica (županija, gradova i općina) koje je provedeno od studenog 2021. do travnja 2022. godine.

Za potrebe ovog istraživanja, proračunska transparentnost mjeri se brojem ključnih proračunskih dokumenata objavljenih na službenim mrežnim stranicama hrvatskih lokalnih jedinica, a to su u ovom ciklusu:

• izvještaj o godišnjem izvršenju proračuna za 2020.;

• izvještaj o polugodišnjem izvršenju proračuna za 2021.;

• prijedlog proračuna za 2022.;

• izglasani proračun za 2022.;

• proračunski vodič za građane za 2022.

U Međimurskoj županiji ocjenom 5 ocijenjena je Međimurska županija, gradovi Čakovec, Mursko Središće i Prelog, te 10 općina koji su  transparentno na svojim stranicama istaknuli sve dokumente vezane uz planiranje i izvršavanje svojeg proračuna.

Čestitamo svima: Međimurska županija, Grad Čakovec, Grad Mursko Središće, Grad Prelog te Općine Mala Subotica, Belica, Dekanovec, Domašinec, Donja Dubrava, Donji Kraljevec, Donji Vidovec, Goričan, Kotoriba, Nedelišće, Orehovica, Podturen, Strahoninec, Sveta Marija, Sveti Martin na Muri, Šenkovec, Štrigova i Vratišinec na postignutoj ocjeni.

Kako bi dobiveni rezultati bili što dostupniji i pregledniji, Institut je objavio  analizu koja prikazuje stanje u svakoj lokalnoj jedinici.

(mp)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja