medjimurjepress@gmail.com

Sažetak izjava s današnje press konferencije međimurskog Stožera CZ

Dr.Višnja Smilović dr. med., specijalist epidemiolog. naglasila je da nismo opstali kao otok i da je Međimurje dobilo svoj prvi slučaj koronavirusa. Kontakti te muške osobe se ispituju.Kako je navela, gotovo 1400 osoba je u samoizolaciji i teško je pratiti dali se pridržavaju mjera i uputstva koje su dobili.

Prim.Marina Payer Pal upozorila je da nošenje rukavica i maski ima svoje jasno propisane indikacije. Često puta može biti više štetnije nego nekorištenje. Maska se ne smije dodirivati rukama a kad to učinimo za nas predstavlja opasnost. Rukavice su pak osjećaj lažne sigurnosti. Higijena ruku je jedini način zaustavljanja virusa.

Ravnatelj ŽB Čakovec Tomislav Novinščak naglasio je se da se ŽB dobro pripremila za prijem oboljelih. Reorganizirali su odjele i kadrovski potencijal bolnice.

Kristijan Valkaj iz Crvenog križa naznačio je kako interventni tim pomaže šest osoba koji su u izolaciji i putem volontera gotovo 100 starijih osoba u potrebi.

Ivan Sokač načelnik Pu međimurske govorio je o permanatnim akcijama policije na granici, ali i osobama koje nisu poštovale samoizolaciju. Bilo ih je 80-tak, a 4 slučaja su prijavljena za financijske sankcije.

Što se tiče ostalih pitanja, a vezano za oboljelog od koronavirusa, njegovo druženje na jednom skupu i ispitivanju tih sudionika, ali i sudjelovanju nekih liječnika, isprava nitko nije htio za govornicu pa je to objasnila Višnja Smilović rekavši kako je pacijent došao iz Austrije u doba kada nisu proglašene mjere epidemije. Ivan Sokač naveo je da oboljeli nije bio prijavljen kao potencijalni zaraženi, dok je ravnatelj Tomislav Novinščak izjavio kako ne zna o kome se radi. a ni o kojem skupu. Ako netko više zna. neka to prijavi.

(rd)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*