Međimurje Press
Kultura i obrazovanjeOpćina Mala Subotica

Učenici OŠ Tomaša Goričanca Mala Subotica na završnoj mobilnosti u Belgiji

Erasmus plus projekt Deplastify the Planet približava se kraju. Realizirana je završna mobilnost u školu SCG u Lieru u Belgiji. Kordinatorica projekta Manuela Stričak i učiteljica Mateja Čerepinko zajedno su s petero učenika naše škole: Vili Markač, Zara Jevtić,Vana Gal, Mia Medvedec i Rena Rušanec, sudjelovale u zanimljivim završnim projektnim aktivnostima. Upoznali smo organizaciju nastave u školi i nastavne sadržaje u pojedinim predmetima. Zanimljivo je bilo čuti da gotovi svi učenici i učitelji u školu dolaze biciklom.

Ovo je bila zadnja, šesta mobilnost i učenici partnerskih škola iz Austrije, Španjolske, Arube, Portugala i domaćina Belgije imali su priliku vidjeti sve realizirane projektne aktivnosti u protekle dvije godine.

Osim gradića Liera u kojem je škola domaćin posjetili smo Brussell i Antwerpen. Posebno zanimljivo bilo je u Europskom Parlamentu gdje smo na kratkom predavanju upoznali način glasovanja. Od ostalih aktivnosti najviše nas se dojmila vožnja kajakom i šetnje prekrasnim parkovima.

Posebno svečana bila je večer na kojem je bio predstavljen strip Plastica’s Revergen koji su zajednički osmislili i realizirali svi učenici sudionici u projektu uz profesionalni tim iz Belgije.

Patricija Husajina

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja