Međimurje Press
Grad Čakovec

Aktualni sat Gradskog vijeća Čakovca: Kovač “pohvalio” gradonačelnicu”!

ŠEST VIJEĆNIKA SVOJIM PITANJIMA UČINILI ZNAIMLJIVIM AKTUALNI SAT GRADSKOG VIJEĆA GRADA ČAKOVCA

Nino Vurušić pitao je predsjednika Gradskog vijeća zašto nije primio poziv za sjednicu putem maila, a ni putem SMS-a, iako je niz novozaposlenih u  gradu. Josip Varga ispričao se, uz ogradu da se to nije dogodilo iz namjere, već tehničke greške koja će se ispraviti.

Karolina Juzbašić osvrnula se na Javni poziv koji je objavio Grad za organizaciju događanja na području Čakovca u kojem je niz nelogičnosti koje je redom nabrajala, a zaslugom stručnih službi. Gradonačelnica je odgovorila da će se o tome pismeno očitovati.

Boris Bistrović obratio se gradonačelnici koja je, kako je rekao, zajedno s županom Posavcem pompozno najavila kako će centar Čakovca zasjati u novom ruhu kao i ulica Kralja Tomislava. Prošlo je godinu dana, a od toga nema ništa. Kad će se napokon krenuti rekonstrukcija?  Gradonačelnica je odgovorila kako je napravljena kompletna dokumentacija, ali i privatni vlasnici uz vlasništvo grada moraju dati svoju dozvoli. Postupak vodi Stanorad.

Lovro Horvat postavio je pitanje vezano uz cestu Novo Selo Rok- Čakovec kako napreduju radovi, te potom pitao ima li nakon proteklih političkih ekshibicija sadašnja vlast većinu u Gradskom vijeću. Na prvo pitanje odgovorio je pročelnik Šoltić i to da radovi teku u skladu s dinamičkim planom. Istina je da se izvođač kasnije uveo u posao. Što se tiče te dionice predviđa se da će se postavljanjem prvog sloja asfalta naizmjence puštati promet postavljanjem semafora. O takvom pristupu naknadno će se odlučiti s obzirom da izvođač nije zadovoljan jer bi se semaforizacijom usporili radovi. Gradonačelnica je odgovorila na drugo pitanje kako ovo nije mjesto za stranačke politike i da je predizborna kampanja završila. Što se tiče većine, neće biti problema jer postoje vijećnici koji ne glasaju po stranačkoj stezi i osobnim interesima pa vjerujem da će naći razumijevanja za točke dnevnog reda.

Sandra Oslaković kazala je kako je pročitala godišnji izvještaj o izvršenju Proračuna i za razliku od gosp. Bistrovića, oduševljena što će u  rujnu biti jednosmjenska nastava i što će se otvoriti 4. Osnovna škola Čakovec, kako je impresionirana izgledom glavnog gradskog trga i centra grada i kako se nada da gradonačelnica neće biti prva lopata pred lokane izbore. Potom je postavila pitanje gradonačelnici  vezao uz nepostojanje pravne službe u gradu, koliko je kaznenih prijava podneseno protiv vas i tko onda vodi sudske sporove u ime grada i koliki je njihov trošak ili trošak odvjetničkih ureda koje plaćate. Gradonačelnica je odgovorila kako nema pravne službe kao upravnog odjela, ali ima pravnika u gradu koji vode pojedine segmente iz djelokruga Grada Čakovca. Posebnih kaznenih prijava nemamo, ali imamo još par sudskih postupaka koje vodimo još od prethodnog gradonačelnika Kovača.

Stjepan Kovač naveo je kako je gledao stranicu grada „Transparentno“ pa ispada da smo jedna projektantska firma radi sve projekte i nadzore u Čakovcu, u čemu joj je dano poslova u prošloj godini preko narudžbenicama preko 80.000 eura. Gdje su nestale druge? Molim da mi se isprintaju sve . kartice dobavljača za 2023. i 2024. godinu i sve stavke za tu i sestrinsku tvrtku, ali i Tegu. Nadalje, zanima me koji gradski djelatnici dobivaju dodatak na koeficijente tj. stimulacije. Ne zanimaju me njihov plaće, već koje su to djelatnici u svojstvu privilegiranih, a pogotovo jer je naša gradonačelnica zaposlila novih 10 djelatnika. Ujedno ću i pohvaliti gradonačelnicu u ime privatnog poduzetnika koji gradi stambenu zgradu pokraj čakovečkih bazena jer nije morao ispumpavati podzemne vode jer su marljivi djelatnici grada ispumpali sve podzemne vode na području Grada Čakovca. Lijepo od vas što ste mu uštedjeli preko milijun kuna. Iskrena vam zahvala. Gradonačelnica je potom rekla kako je svašta izgovorio i za saborskom govornicom i ovdje, da će mu dostaviti sve traženo, a za ispumpavanje vode rekla je – baš vi ste to učinili gradeći Gradske bazene.

(rd)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja