Međimurje Press
Glazba

Prošli tjedan, danas…

Tjedan iza nas obilježio je oproštaj od regionalne rock ikone, frontmena Parnog valjka Akija Rahimovskog koji je preminuo u tijeku priprema za novu turneju i pred objavu novih materijala na kojima je radio. Makedonija je najavila kako će Akiju dati ulicu u glavnog gradu Skopju, a najavljen je i veliki oproštajni koncert u zagrebačkoj Areni.

Velike disrupcije uzrokovao je najpopularniji podcast Joe Rogan Experience koji je označen kao prenositelj lažnih informacija što je prouzorkovalo odlazak niza glazbenika sa streaming diva kakav je postao Spotify. Lavinu je pokrenuo Neil Young, a njegovim putem su otišli Joni Mitchel, Nils Lofgren i niz glazbenika. U odlasku su se ujedinile i legende koje nisu bile u dobrim odnosima Crosby, Stills, Nash i Young, a iz dodatnih razloga i India.Arie koja Rogana optužuje pak i za rasističke izjave te je nakon prvotne reakcije radi plasiranja lažnih informacija podcast samo markiran kako sadrži Covid-19 neprovjerene informacije, jučer je zbog rasizma Spotify uklonio 70ak Roganovih epizoda.

Prošli vikend pozvani smo na livestream novog projekta Thoma Yorkea – The Smile. Predstavljen je novi album od kojeg imamo velika očekivanja. Samo dan-dva nakon, najavljena je i turneja koja starta iz Zagreba. (sredili smo i fanclub upad)

Peppersi su najavili novi album i prvi je to otkako se John Frusciante vratio. Predstavili su novi singl i album imena “Unlimited Love”.

RECENZIJA! Dva su albuma recenzirana prošlog tjedna. Ako tražimo prvo veliko izdanje u 2022., vjerujem da bi se u kategoriji rocka mnogi složili da je norveška Madrugada napravila ono nešto o čemu bi se moglo pričati duže vrijeme. Druga recenzija je domaći DOKTOR, alter pop za Tik Tok generaciju.

Influenceri žele “otkazati” Kožno lice – trailer je za novi Teksaški masakr motornom pilom što je vjerojatno najlukaviji način kako je neko iskoristio polarizaciju koju donosi cancel kultura.

Ispod pulta kuriram najbolje nove singlove s naših prostora, ovog puta je to dvostruki broj singlova obzirom da je bio superproduktivan tjedan, a da format raste sve više regionalno. Ispod pulta su ovaj tjedan talentirana tam koja postepeno raste, novi singl porn rap kraljeva Krankšvester, Behute od Senide, nova pocket palma, “Pioniri” Fantoma, britki trap duo Brzo Trči Ljanmi x Cunami, novo ime Andjela, alter pop singl DOKTOR-a, festivalski dragulj ROLO, šibenski old school digitalizirani rap Hram, prvi singl na hrvatskom Dine Jelusića i posljednja pjesma koju je snimio Aki Rahimovski. Preslušaj i odaberi favorita!

Aktualni singl tjedna ima dalmatinski melodični hip hop dvojac Dispruv – “Ako znaš”.

Test osobnosti: koji žanr ti najviše paše?

anclub (15-20% popust) na partnerske koncerte: 

  • November fest: TBF, Elemental, Neno Belan, Silente, 18-19.2. 2022., Dom sportova, Zagreb
  • AntiValentinovo: Let 3 + Živo blato, 4.3.2022., Boćarski dom, Zagreb
  • Still Corners, 18.4.2022., Boogaloo, Zagreb
  • The Smile, 13.5.2022., Hala, Zagreb
  • KISS, “End of the Road World Tour”, 9.7.2022. Arena, Zagreb

Promokodovi su dostupni na muzika.hr/fanclub do isteka… “zaliha”. Limitirani su na 30 kodova i samo je za najbrže fanove.

Ono što slušaš puno govori o tebi. (*)  

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja