medjimurjepress@gmail.com

Ugovorena izgradnja uređaja za pročišćavanje otpadnih voda za aglomeraciju Donja Dubrava

U prostorijama Međimurskih voda u Čakovcu potpisan je Sporazum za izgradnju uređaja za pročišćavanje otpadnih voda Donja Dubrava.

Sporazum, čija je ukupna vrijednost 49.042.960,14 kn uvećana za pripadajući iznos poreza na dodanu vrijednost, potpisali su direktor Međimurskih voda Vladimir Topolnjak i za zajednicu ponuditelja: Loveco d.o.o. Rijeka kao vodeći član i Izgradnja d.o.o. Domašinec kao član zajednice ponuditelja, Stjepan Barbarić, predsjednik uprave vodećeg člana zajednice ponuditelja.

Današnjim svečanim potpisivanjem završava postupak javne nabave za šestu komponentu aglomeracije Donja Dubrava, čime je aglomeracija u potpunosti ugovorena“, rekao je direktor Međimurskih voda, Vladimir Topolnjak.

Uređaj za pročišćavanje otpadnih voda Donja Dubrava kapaciteta je 13 000 ekvivalent stanovnika s uključenim III. stupnjem pročišćavanja i kompletnim postrojenjem za obradu mulja.

Uređaj će pročišćavati sanitarne otpadne vode s područja Grada Preloga (naselja Oporovec, Cirkovljan, Draškovec, Hemuševec i Čukovec) te Općine Sveta Marija (Donji Mihaljevec i Sveta Marija), Općine Donji Vidovec (naselje Donji Vidovec), Općine Donja Dubrava (naselje Donja Dubrava) i Općine Kotoriba (naselje Kotoriba).

Predviđeni rok za kompletan završetak radova je 26 mjeseci, što uključuje projektiranje, izgradnju, testove po dovršetku, pokusni rad te puštanje u pogon.

Nataša Sulić

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*