Međimurje Press
Grad Prelog

Događaji i najave u Prelogu do 24. kolovoza!

DOM KULTURE – FILMSKI PROGRAM

20. i 21.8. 2022., SUBOTA I NEDJELJA U 18 SATI

DC Liga super ljubimaca (DC Leaque of Super Pets)

Animirani; Uloge/Glasovi: Jan Kerekeš, Hrvoje Klobučar, Ksenija Marinković, Katarina Maridazza, Zoran Pribičević, Alen Liverić, Aleksandra Naumov, Borna Galinović, Boris Barberić

Ljubimce predvodi Supermanov voljeni pas Krypto. Njih su dvojica nerazdvojni prijatelji, koji dijele super-moći i zajedno se bore protiv kriminala u Metropolisu. Kada Supermana i ostatak Lige pravde otmu, Krypto mora uvjeriti ofucanu ekipu iz skloništa za životinje – psa Acea, svinju PB-ja, kornjaču Mertona i vjevericu Chipa – da ovladaju svojim novonastalim moćima i pomognu mu spasiti otete superjunake. Aceu se nikako ne sviđa ideja super-psa – no to će se brzo promijeniti kad upozna Batmana.

20. i 21.8. 2022., SUBOTA I NEDJELJA U 20 SATI

Djevojka iz močvare (Where the Crawdads Sing)

Drama, triler, misterija; Uloge: Daisy Edgar-Jones, Taylor John Smith, Harris Dickinson, Michael Hyatt, Sterling Macer Jr., David Strathairn

Ovog ljeta u kina dolazi zadivljujuća misterija snimljena prema bestseler romanu. Djevojka iz močvare priča priču o Kyi, napuštenoj djevojci koja je odrasla u opasnim močvarama Sjeverne Karoline. Godinama su glasine o djevojci iz močvare proganjale Barkley Cove, izolirajući pametnu i snalažljivu Kyu iz njezine zajednice. Privučena dvojicom mladića iz grada, Kya se otvara novom i zapanjujućem svijetu. Ali kada je jedan od njih pronađen mrtav, zajednica je smjesta označi kao glavnu osumnjičenu. Kako se slučaj razvija, presuda o tome što se zapravo dogodilo postaje sve nejasnija, prijeteći da će razotkriti mnoge tajne koje su ležale skrivene u močvari.

KNJIŽNICA I ČITAONICA GRADA PRLEOGA

PRIČE UZ KUĆICU ZA KNJIGE

Knjižnica i čitaonica Grada Preloga, u suradnji s volonterima Društva Naša djeca Prelog, organizira ciklus zabavnih, veselih i edukativnih aktivnosti koje će se održavati u blizini postavljenih kućica za knjige. Priče biraju knjižničarke, a dodatni edukacijski materijali vezani uz pročitano djelo (bojanke, križaljke, labirinti, tražilice) nalaze se u samim malim knjižnicama.

Priče će čitati volonterke DND – a, koje će ujedno organizirati zabavne aktivnosti poput igara u prostoru i društvenih igara. Pozivaju se svi zainteresirani mališani da se pridruže ovoj veseloj pričo – čitateljskoj mini turneji po našem Gradu! Napominjemo da će se u svakom naselju čitati druga knjiga pa svi oni željni zanimljivih priča, mogu doći na sva druženja i saznati nešto novo te sudjelovati u jedinstvenim aktivnostima.

PRIČAONICE uz Male slobodne knjižnice Grada Preloga održat će se u gradskim naseljima u popodnevnom terminu od 16:00 – 17:00 sati prema sljedećem RASPOREDU:

uto, 16. kol. 2022. DRAŠKOVEC (To ti je ime?!)

pet, 19. kol. 2022. OPOROVEC (Ida i kit)

uto, 23. kol. 2022. HEMUŠEVEC (Arlo – Lav koji nije mogao zaspati)

čet, 25. kol. 2022. ČUKOVEC (Mačkina kuharica)

uto, 30. kol. 2022. CIRKOVLJAN (Mini i Tin u velikoj pustolovini)

čet, 1. ruj 2022. ČEHOVEC (Orion i MRAK)

pet, 2. ruj 2022. OTOK (Ljama u Parizu)

čet, 8. ruj 2022. PRELOG (Planina)

DOGAĐANJA

20.08.2022., TURNIR U ODBOJCI NA VODI NAUTIČKOG KLUBA LABUD

Uzbudljiva ljetna subota očekuje nas 20.08.2022. na prostoru Nautičkog kluba Labud. Naime, Nautički klub Labud organizira četvrti po redu Turnir u odbojci na vodi te se traže voljne ekipe za sudjelovanje na turniru. Prijave ekipa moguće su pozivom/porukom na broj 0958608840 (Luka) ili porukom na Facebook profilu Nautičkog kluba Labud. Kotizacija iznosi 100 kuna po ekipi. Kako bi čekanje u redu za ekipe bilo što zabavnije, za vrijeme trajanja, ali i nakon turnira dobru zabavu jamči DJ, a bit će osigurani i kajaci te motorni čamci za plovidbu jezerom. Sudionike i posjetitelje očekuje dobra zabava uz široku ponudu jela i pića.

PRAVILA IGRE:

– pravo nastupa imaju SAMO igrači i igračice AMATERI

– ekipa se sastoji od 3 igrača, svaka ekipa ima pravo prijaviti 1 rezervu

– održat će se samo jedna kategorija (MJEŠOVITA) u kojoj imaju pravo nastupa igrači oba spola

MJEŠOVITA KATEGORIJA:

1. Ekipu čine 3 igrača (+ 1 rezerva po želji)

2. Igraju se dva seta do 15, u slučaju trećeg seta opet se igra do 15

3. Svaka ekipa ima pravo 3 dodira, nakon bloka ekipa ima pravo još na 3 dodira

4. Lopta preko mreže NE smije biti prebačena prstima (vanjskim dijelom ruke smije) i ne smije se izvesti smeš raširenim prstima (tj. lopta ne smije biti udarena vršcima prstiju)

5. Prva lopta smije biti prebačena samo čekićem

6. Dozvoljen prijem servisa prstima

7. Svaki dodir mreže sudi se kao poen za protivnika

NAGRADE:

1. mjesto = 50% kotizacije + medalje

2. mjesto = 30% kotizacije + medalje

3. mjesto = gajba + medalje

Organizator zadržava pravo izmjena i dopuna pravila.

21.8.2022., PROŠTENJE U ČEHOVCU, BLAGDAN SV. ROKA

Blagdan svog mjesta, svoje mjesno proštenje, mještani Čehovca, proslavit će u nedjelju, 21. kolovoza, prigodnim druženjima i misnim slavljima u Kapeli sv. Roka u Čehovcu. Mjesto Čehovec se do 1789. godine nalazilo u sastavu župe Prelog, a onda je preustrojem župa Zagrebačke biskupije pripalo župi Sveti Juraj u Trnju. Kapela sv. Roka u Čehovcu sagrađena je 1822. godine, a 1845. godine kapela je pregrađena i povećana. Novi svod podigao je Mihael Steinklauber 1870. godine, a sva nova oltara (sv. Roka i sv. Florijana) podignuta se 1892. godine. 1915. godine B. Škarda iz Brna u Češkoj izradio je nove prozore od obojenog stakla, od kojih se posebno ističe onaj kraj glavnog oltara koji prikazuje sv. Roka. Mise će se u Čehovcu, u Kapeli sv. Roka, služiti u nedjelju, 21. kolovoza, s početkom u 8 i 11 sati. 

21.8.2022., NEDJELJA U 10 SATI, NOVO IZDANJE DIVLJEG TRIATLONA

Krenule su prijave za ovogodišnje izdanje Divljeg triatlona. Dvanaesti po redu Divlji triatlon održava se na šoderici u Cirkovljanu u supersprint distanci (375 m plivanja, 12 km vožnje biciklom, 2,5 km trčanja) u nedjelju, 21. kolovoza 2022. s početkom u 10:00 sati. Osim puno dobre volje, za sudjelovanje je potrebno imati više od 16 godina, bicikl i biciklističku kacigu. Nakon utrke druženje se nastavlja na Marini Prelog uz proglašenje najboljih, dodjelom nagrada, ručkom i pićem za sve sudionike.

Sa željom popularizacije triatlonskog sporta kroz opuštenu i prijateljsku atmosferu, organizatori pozivaju da im se pridružite bez obzira na dosadašnja sportska iskustva i okušate se u Divljem triatlonu. Sve detalje same utrke i način prijave možete pogledati na Facebook eventu:

https://www.facebook.com/events/1524209881291249

Prijave:

https://bit.ly/3QOuJhZ

21.8.2022., NEDJELJA U 14 SATI, DAN OTVORENIH VRATA LABUDA

Nautički klub Labud, otvorit će svoja vrata, u nedjelju 21. kolovoza, na još jednim Danima otvorenih vrata. Dani otvorenih vrata Nautičkog kluba Labud, održat će od 14 do 19 sati, na njihovom prostoru, u sklopu Sportsko rekreacijske zone Marina Prelog. Posjetitelji će imati priliku isprobati besplatnu panoramsku vožnju Dravom i uživati u prekrasnoj prirodi i svježini kakvu ljeti mogu pružiti samo vodena prostranstva. Za dodatni užitak pobrinut će se Vinarija „Dvanajščak – Kozol“, sa svojom sjajnom ponudom vrhunskih vina. Ova je 2022. godina, godina u kojoj Nautički klub Labud obilježava dvadeset godina svoga uspješnog djelovanja.

23. i 24.8.2022., UTORAK I SRIJEDA, DJEČJI BICIKLISTIČKI KAMP

U organizaciji Biciklističkog kluba Prelog, na sportskim terenima Sportsko rekreacijskog centra DG Sport, održat će se, u utorak i srijedu, 23. i 24. kolovoza 2022. godine, Dječji biciklistički kamp. Kamp je namijenjen djeci željnoj učenja novih vještina, od 4 do 14 godina. Tijekom kampa će biti postavljeno nekoliko zanimljivih poligona na kojima će djeca moći, uz stručno vodstvo trenera, usavršiti tehniku vožnje bicikla i naučiti ponešto o biciklizmu. Kamp svaki dan započinje u 18,00 sati i traje do 19,30 sati. Djeca starija od 9 godina proći se i terensku obuku brdskog biciklizma. Na taj će način usavršiti svoje vozačke sposobnosti. Važno je napomenuti da je kamp BESPLATAN i da će tijekom trajanja kampa, djeci biti osigurano osvježenje. Svi sudionici kampa dobit će i priznanje za sudjelovanje na kampu. Obavezna je prijava preko obrasca:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdo_DIq6PmRnBJhLYh_vZ3V8ZmMr7Iaqp3MO0tFttWWCR_nyA/viewform?fbclid=IwAR0IeVaAoQ7gZTnd59-p4X4DVV9Cwv7S2Tj5J_tXIZwihcmKql6lOVBUeGw

(žs)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja