Međimurje Press
Grad Prelog

Još malo i kreću radovi na zaobilaznici Grada Preloga

Gradnja obilaznice Preloga bila je tema radnog sastanka, održanog u petak 23. srpnja, u Gradskoj vijećnici Grada Preloga. Bio je ovo još jedan u nizu sastanaka sa ovom temom, a najavljen je skori početak radova na izgradnji prometnice, koja bi još više ubrzala gospodarski razvoj Grada Preloga.

Gradonačelnik Ljubomir Kolarek, sa svojim suradnicima, predsjednikom Gradskog vijeća Đurom Ujlakijem te pročelnikom Upravnog odjela za gospodarstvo i financije Željkom Poredošem, bio je domaćin predsjedniku Uprave Hrvatskih cesta Josipu Škoriću, Tomislavu Mihotiću državnom tajniku za cestovni promet, cestovnu infrastrukturu i inspekciju u Ministarstvo mora prometa i infrastrukture, Davoru Bobičancu, rukovoditelju Poslovne jedinice Varaždin, a sastanku je nazočio i ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Darko Horvat te tajnike kabineta ministra Goran Gotal.

Trasa obilaznice dužine 6835 metara započeti će od državne ceste D20 i zapadno od ulaska u Prelog, prolaziti preko poljoprivrednog zemljišta sjeverno od naseljenog područja Preloga, preko županijske ceste Ž2026 te se nastaviti prema naselju Cirkovljan kojeg također obilazi sa sjeverne strane. Istočno od Cirkovljana obilaznica se spaja na postojeću trasu D20. Cijena realizacije ovog projekta je približno 60 milijuna kuna. Uz temu obilaznice, razgovaralo se i o ostalim ulaganjima u prometnu infrastrukturu na području Preloga i cijele Međimurske županije.

(žs)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja