medjimurjepress@gmail.com

Održana dvanaesta sjednica Gradskog vijeća Grada Preloga

Dvanaesta sjednica Gradskog vijeća Grada Preloga održana je u četvrtak 27. lipnja, a najvažnija točka dnevnog reda bile su I. izmjene i dopune Proračuna Grada Preloga za 2019. godinu

Uoči samog rada po predloženom dnevnom redu, u aktualnih 30 minuta, pitanja su gradonačelniku Ljubomiru Kolareku postavljali redom vijećnici Gradskog vijeća.

Silvija Crnković je postavila pitanje o efikasnosti tretiranja komaraca te mogućnosti ponavljanja tretiranja. Također je postavila pitanje o postojanju interesa za stanogradnju na području Preloga. Margit Mirić je postavila pitanje, tj. proslijedila pitanja župnika Župe sv. Roka Draškovec. Pitanja se odnose na ulaganja u obnovu zvonika župne crkve u Draškovcu i da li je iznos novaca koji se izdvaja za Rokovo u Međimurju odgovarajući kvaliteti te manifestacije. Uputila je i pitanje koliko se izdvaja za sufinanciranje djece u vrtićima i školama u odnosu na razdoblje prije šest ili sedam godina. Josip Hižman postavio je pitanje o uređenju Marine, tj. da li se moglo napraviti više i što se sve moglo napraviti na tom području. Također postavio je pitanje o brzini prometa kroz ulicu Antuna Mihanovića, koja je postala prometnija postavljanjem kamere u Čakovečkoj ulici te da li se planira još jedna zaobilaznica Preloga, južna zaobilaznica Preloga, u smjeru Otoka. Dražen Novak postavio je pitanje da li su sve prodane parcele u Gospodarskoj zoni Sjever plaćene. Također je postavio pitanje o postojanju turističko – destinacijskog menagementa u Prelogu te ustvrdio da je Grad Prelog ušao u neku vrstu kolotečine što se tiče turističke ponude. Anica Antolek Hrgar postavila je pitanje o radu Turističkog ureda u Prelogu te je postavila pitanje o naknadama za korištenje osobnih automobila u gradskoj upravi u 2018. godini. Zdravko Marčec postavio je pitanje o završetku radova kod kapelice u Čukovcu te nastavku radova na uređenju ribnjaka u Čukovcu. Zdravka Balaban postavila je pitanje o završetku Dječjeg vrtića Fijolica u Prelogu te datumu otvorenja vrtića te pitanje o otkupu privatne parcele u Prelogu, kod parka na Trgu Slobode. Mario Vrbanec uputio je pitanje o načinu financiranja dospjelih obaveza Grada Preloga. Također je postavio pitanje o kvaliteti održavanja zelenih površina te ostalih javnih površina, a nakon povećanja komunalne naknade. Ivan Šimunković postavio je pitanje o nastavku radova na šljunčari tvrtke Eurobeton u Prelogu. Također je postavio pitanje o postavljanju igrala na lokacijama gdje je izmješten Dječji vrtić Fijolica Prelog. Ivana Martinec Novak postavila je pitanje o mogućnosti regulacije prometa na raskršću ulica Dragutina Domjanića i Stjepana Radića. Anđelko Lončarić postavio je pitanje da li je rješenje za nedostatak radne snage, uvoz radne snage ili podizanje plaće domaćim radnicima. Također, postavio je pitanje o kvaliteti radova i usluga koje pruža GKP PRE-KOM d.o.o.

Što se tiče I. izmjena i dopuna Proračuna, Proračun Grada Preloga za 2019. godinu donijet je 29. studenog 2018. godine na 9. sjednici Gradskog vijeća Grada Preloga u iznosu od 69.600.000,00 kuna. Prvim izmjenama i dopunama Proračuna Grada Preloga predlaže se usklađenje dosadašnjeg izvršenja prihoda i rashoda, te planiranje novih prihoda i rashoda. Ukupni iznos proračuna umanjuje se za 5.840.000,00 te iznosi 63.760.000,00 kuna.

Na dnevnom redu našla su se i izvješća o poslovanju gradskih tvrtki „Gospodarske zone Prelog“ d.o.o., GKP „Pre-kom“ d.o.o. te „Marina Prelog“ d.o.o., zatim prijedlozi odluka o izmjeni Odluke o porezima, o izmjenama i dopunama Odluke o komunalnom doprinosu, o raspoređivanju sredstava za financiranje redovitih političkih aktivnosti u 2019. godini te Prijedlog Dopune Plana gospodarenja otpadom Grada Preloga za razdoblje 2017. do 2020. godine. Također su predstavljeni rezultati obavljene revizije poslovanja Grada Preloga za 2018. godinu, donijet je Program potpore male vrijednosti subvencioniranog korištenja poslovnog prostora Poduzetničkog centra Prelog te su donijete odluke o cijeni korištenja poslovnog prostora Poduzetničkog centra Prelog i o povjeravanju poslova vođenja infrastrukture Poduzetnički centar Prelog Razvojnoj agenciji PCP d.o.o..

(ž.s.)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*