medjimurjepress@gmail.com

Ugovori za udruge i sport

Grad Prelog je, u siječnju 2020. godine, raspisao natječaj za financiranje javnih potreba u 2020. godini u dijelu koji se odnosi na društvene djelatnosti. Na temelju pristiglih prijava koje zadovoljavaju uvjete natječaja izvršen je pregled i donesena je odluka o dodjeli financijskih sredstava. Udruge kojima su sredstva odobrena dužne su sklopiti Ugovor o dodjeli financijskih sredstava kojim se definira iznos, uvjeti i način korištenja dobivenih sredstava. Potpisivanje Ugovora o dodjeli financijskih sredstava održat će se u utorak 16. lipnja, s početkom u 14,00 sati, u prostorijama Uprave Grada Preloga.

U četvrtak, 18. lipnja, potpisat će se ugovori sa predstavnicima sportskih udruga, u okviru natječaja kojeg je provela Zajednica sportskih udruga Grada Preloga. Ukupan iznos financijskih sredstava za raspodjelu temeljem  javnog natječaja za financiranje javnih potreba u sportu u 2020. godini, iznosi 460.000,00 kuna. Temeljem  javnog natječaja za financiranje javnih potreba u sportu u 2020. godini, raspoređeno je 440.000,00 kuna. Zakonska pričuva iznosi 20.000,00 kuna. Potpisivanje ugovora sa sportskim udrugama, održat će se u četvrtak 18. lipnja, s početkom u 14,00 sati, u prostorijama Uprave Grada Preloga.

I kod jednog i kod drugog natječaja sredstva su značajno smanjena, za skoro 40%, u odnosu na prvotno predviđena sredstva u proračunu. Razlog smanjenja sredstava u proračunu je smanjenje poreznih prihoda uzrokovanih pandemijom COVID-19 virusa.

(žs)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*