Međimurje Press
Grad Prelog

Vijesti iz Preloga

Tradicionalni prijem za predstavnike javnih službi s područja Preloga

I ove su se godine, u Gradskoj vijećnici Grada Preloga, okupili predstavnici javnih službi Grada Preloga. Tradicionalan je to prijem, gdje Grad Prelog želi zahvaliti svima onima, koji su svakodnevno na usluzi građanima. Ove je godine prijem bio organiziran u nekoliko skupina, zbog poštivanja svih epidemioloških mjera. Predstavnike javnih službi s područja Preloga dočekali su saborski zastupnik i gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek, zajedno sa svojim suradnicima, zamjenikom Zdravkom Kvakanom, predsjednikom Gradskog vijeća Đurom Ujlakijem  te gradskim pročelnicima Miljenkom Radović i Željkom Poredošem. „Brzina i dostupnost svih javnih službi na području Grada Preloga, veliki su adut u privlačenju mladih obitelji u Prelog, kao i u privlačenju gospodarstvenika u neke od gospodarskih zona na području Preloga“, istakao je gradonačelnik Ljubomir Kolarek. Svima je Grad Prelog pripremio prigodne poklone.

Božićni prijem u sklopu projekta „POMOZI, ZAPOSLI, USREĆI II“

U Gradskoj vijećnici Grada Preloga, upriličen je prijem za 10 žena, pružateljica usluge pomoći u kući, u sklopu Programa zapošljavanja žena „Zaželi“ – faza II, na području Grada Preloga – „Pomozi, Zaposli, Usreći  II“. Prijemu su nazočili gradonačelnik Grada Preloga, Ljubomir Kolarek te voditeljica projekta Marija Igrec. Gradonačelnik je istaknuo kako je 2020. bila veoma dinamična godina, godina u kojoj je završio projekt „Pomozi, Zaposli, Usreći“ te je krenuo njegov nastavak, projekt „Pomozi, Zaposli, Usreći II“. Bila je to godina u kojoj se zbog epidemije korona virusa promijenio svijet i svakodnevica te godina u kojoj je pomoć starijim i nemoćnim osobama od izuzetne važnosti. Zahvalio je ženama na dosadašnjem radu i trudu te im zaželio uspješan rad i u Novoj 2021. godini. Čestitkama se pridružila i Marija Igrec, voditeljica projekta.

Putem projekta je zaposleno 10 žena, koje su poslove pomoći u kući počele obavljati početkom mjeseca rujna 2020. godine i to za najmanje 60 starijih osoba i osoba u nepovoljnom položaju. Ukupna vrijednost projekta je 874.000,00 kn, iznos potpore je 100%, a bespovratna sredstva su osigurana iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. i iz Državnog proračuna. Projekt se provodi u partnerstvu s Centrom za socijalnu skrb Čakovec i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, Područni ured Čakovec.

(žs)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja