Međimurje Press
KolumneKristina Gita Kavran

U zagrljaju ljubavi!

Piše: KRISTINA GITA KAVRAN

Ljubav… riječ koja lako plovi usnama, osjećaj koji grije i najhladnije srce. Što je stvarno ljubav? Jesmo li zaljubljeni u pojam ili osjećaj ljubavi? Ili je u pitanju nešto sasvim treće? Neki trče za osjećajem euforije i adrenalina, neki zadovoljavaju strasti. Neki za svaki svoj loš odnos uvijek imaju savršen izgovor, samo da pobjegnu od odgovornosti. Neki se jednostavno vole igrati tuđim srcima, a neki idu do te mjere da si brane osjetiti ljubav… Što je ljubav? Što ljubav nije?

Ljubav nema jedinstvenu definiciju, nju definira svako srce individualno. Sve živo, sve što pokreće srce na ovom planetu, ima svoju definiciju ljubavi. I nema definicije koja bi se ponavljala. Definiciju ljubavi stvara osoba svaki put kad ju osjeti. Svi ljubav gledamo i osjećamo  na svoj način. Ljubav nisu samo leptirići u trbuhu. Oni dođu i prođu. Nisu trajni, već samo maleni dio početnog zanosa. No ono što ostaje osjećaj je sigurnosti, osjećaj da si konačno kod kuće. Ljubav se teško opisuje poznatim riječima, no svi je osjećamo i poznajemo. Prava ljubav nije ovisna. Ona te hrani, inspirira, podiže, širi krila, oslobađa i u konačnici iscjeljuje. Vi ste kao cjelovito biće čista ljubav jer osjećaj koji imate prema nekome kola vašim cijelim tijelom. Kad nešto gradite, stvarate, sve što izlazi kroz vas koristeći vaš um, srce, ruke ekspresija je ljubavi, stanja ljubavi u vama. Ljubav stalno teče, dolazi i odlazi. Prisutna je u svemu.

Ljubav je prihvaćanje i razumijevanje. Čak i u mržnji i ljutnji ima ljubavi. Modeli su to iskrivljene ljubavi, no iza njih ipak stoji njezina ekspresija. Ljubav je ljepilo što povezuje sve vidljivo i nevidljivo. Jesmo li je sposobni prepoznati i prihvatiti kad nam dođe? Ljubav je potpuno prirodna pojava koju ne možemo kontrolirati. Dođe sama od sebe kad najmanje očekujemo i ne želi otići ni kad srcu zapovjedimo da ju više ne želimo. Možemo maštati o savršenoj ljubavi i na taj ju način prizivati u svoj život, no kada će ona stići do nas, s koje strane puta i kako, na to nemamo utjecaj. Ljubav svoju slobodnu volju koristi na način koji njoj najviše odgovara, a ne svjesnome dijelu nas, onome što bismo htjeli. Ljubav je poput groma. Probija se i kroz strahove i želje, i kroz tugu i mržnju, i kroz očaj i kroz smrt. Ljubav ne poznaje ograničenja i nije prijatelj s manipulacijom. Ljubav je milost i ljepota. Kad smo loše i kad smo ljuti ili tužni, ljubav nam osigurava prostor da se oslobodimo od svega što nas opterećuje i  sputava. Daje nam prostor da izrazimo sebe svojim stanjima da bismo natrag nesputani pronašli put do istinskog sebe.

Ljubav ne postavlja uvjete, no ima uvjet, i to samo jedan. Da voli i samo voli. Ljubav ne planiramo, ona je dio svakog plana, svakog puta, ona je početak prije početka. Ljubav je sve.

______________________

Kristina Gita Kavran, dipl. životni i socijalni savjetnik s težištem na sistemsko dinamičkom pristupu i zdravstvenoj pedagogiji u savjetovanju; pedagoško-zvučni terapeut u radu s djecom; Wingwave coach… (više informacija: kagita-akademija.hr

Programi sadrže: individualni pristup, detaljnu analizu, stručni terapijski pristup u kojem je sjedinjeno cjelokupno desetogodišnje iskustvo u radu s ljudima i programe posebno dizajnirane prema zadanim ciljevima svakog pojedinca.

Termin možete dobiti na: +385 99 517 5662

 

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja