Međimurje Press
Kristina Gita Kavran

UČINITE SVIJET BOLJIM

Piše: KRISTINA GITA KAVRAN

Ako ste jedan od onih koji se bez obzira na sve trude učiniti svijet boljim mjestom, bez obzira na sumnje u to da nema nade za bolje danas i bolje sutra, ako i onda kad borba koju vodite nema smisla, ne odustajete, dragocjen ste biser koji hoda po zemlji. Upravo zahvaljujući vama postoji nada koja će probuditi uspavali svijet i ljude u njemu.

Vaša će se žrtva na kraju isplatiti. Možda se s vremena na vrijeme dogodi da upravo zbog svoje prave, iskrene i dobronamjerne prirode budete neshvaćeni i odbačeni ili čak prozvani i čudakom, no ako izdržite do kraja i uspijete doći do cilja, sve te rane i udarci imat će itekakvog smisla. Vaše uloženo bit će vraćeno i naplaćeno u brojnim osmijesima, iskrenoj zahvalnosti i radostima punih srca. I sve to od onih za koje je vaša žrtva vrijedila. Ne možemo utjecati na sve i svakoga, ne možemo svakome pomoći ni svakog spasiti. No to ne znači da trebate odustati i dići od svega ruke. Budite vjerni i dosljedni svojoj namjeri i svatko tko je spreman vidjet će, čuti i osjetiti samo ono što mu treba od onog što mu dajete. Ništa ne ide na silu. Ne možemo ni u punu šalicu čaja natočiti još čaja jer jednostavno ne ide. Isto tako svaka osoba ima svoj kapacitet u koji može ući određena količina informacija, znanja, iskustava. Svi smo sposobni za primanje i davanje, no nekad u manjoj, a nekad u većoj mjeri. Nekad smo sposobni brzo upiti, a nekad nam treba jako dugo. Stoga vas pozivam, budite strpljivi i puni razumijevanja, kako prema sebi tako i prema drugima. Komunicirajte jezikom kojim priča osoba preko vas i poštujte njezin tempo. Koliko god smo slični, toliko smo i različiti, i svatko ima ono nešto svoje i to je super. Važno je samo da ne odustajete i da uvijek dajete samo ono najbolje. Baš kao što zrnu treba da izraste u biljku, a biljci vremena da urodi plodovima, isto tako i ljudima treba vremena da ono sjajno u njima pusti korijenje i izraste u nešto najbolje što možete zamisliti. No za sve treba vremena, puno vode i sunca, puno strpljenja, ljubavi i razumijevanja.

Pozivam vas da i vi budete to svjetlo i to sunce. Budite hrana svima onima do kojih vam je stalo, svima onima koji dođu u kontakt s vama, pa i onima koji vas ne vole. Jer i ono zrno koje je cijelo nikakvo i ranjeno, može izrasti u zdravu biljku i donositi plodove, no samo ako ga nismo odbacili i ako smo i u njega uložili isto toliko koliko i u one lijepe i zdrave. Svi trebamo ljubavi, nježnosti, pažnje i razumijevanja. To je jedini pravi lijek za sve ono manje lijepo i manje dobro, jer kad izostane ljubavi dolazi do umiranja, propadanja, boli, rana, rata… Stoga vas pozivam, budite oni koji će graditi bolji svijet i bolje sutra.

Budite ljubav! Možete to!

Foto: Pixabay

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja