Međimurje Press
Kristina Gita Kavran

Univerzalna inteligencija

Piše: KRISTINA GITA KAVRAN

Jeste li među onima koji se pitaju kako podignuti i proširiti svoju svijest? Jeste li među onima koji žele doprinijeti nečemu većem od sebe samih? Sigurna sam da jeste, jer da niste, ne bi vas ni privukao ovaj članak. Zapravo, vi ste oni koji ste ga privukli. Ono ste što jeste. I sve što odašiljete, sve što zračite, sve vam se vraća poput bumeranga u trenutku kad ste spremni primiti ono što morate primiti. Vi ste čaroban živi alat koji upravlja i vodi noge i ruke univerzalne inteligencije koja postoji u vama.

Ako želite spoznati dublje ono što jeste i što sve možete, prije svega trebate otpustiti i osloboditi se svega onog što znate, svega onog što vas grčevito drži u neznanju. Trebate otpustiti sve što vašu podsvijest drži u stanju spavača. Ako želite svijest koja je budna, trebate otpustiti sve ograničavajuće predrasude, uvjerenja, pretpostavke, strahove… sve ono što vas čini blokiranim za primanje ljubavi. Otpuštanjem svega što nema pozitivne svrhe na duge staze za vas i one oko vas, otvarate se većoj mudrosti, unutarnjem miru i buđenju svih kreativnih potencijala koji stoje ispred zaključanih vrata iščekujući svoje svjetlo dana. Imajte povjerenja u nešto veće iznad nas, imajte povjerenja u inteligenciju koja živi u vama i sve što zamislite, postat će moguće. Samo vi nemoguće možete učiniti mogućim.

Mnoge vam stvari trenutno nemaju smisla. No ako sad zastanete i pažnju usmjerite na sve ono što cijelog života proživljavate, vrlo brzo možete pronaći vezu između svojih misli, slika i riječi koje stvarate, navika, strahova, sumnji, emocionalnih stanja… Shvatit ćete da cijeli život kontinuirano proživljavate jednu te istu ponavljajuću stvarnost koju kreirate i podržavate svakoga dana stvarajući iste misli, iste strahove, iste emocije, iste riječi… Možete li vidjeti u svemu tome da niste žrtva nekoga izvan sebe, već žrtva vlastitih porobljavajućih navika i uvjerenja? Mnogi su toga svjesni, no još uvijek ne posjeduju dovoljno razumijevanja, snage i hrabrosti da bilo što promijene. Zanemaruju poruke intuicije iznutra i izvana i tako dalje ostaju u krugu patnje.

Kada shvatimo kako funkcionira sila koja postoji u svakome od nas, i u svemu onome što nas okružuje, i kada živimo po njezinim principima slijedeći njezine univerzalne zakone, vodimo sebe u sklad, naša prava priroda dolazi na svjetlo dana, sve nam ima smisla i život postaje sve ono što smo nekad davno mogli samo sanjati. A ona radi po principu otvorenog primanja i davanja. Što to znači? Otvoreno davanje jasna je namjera misli, emocija i riječi bez sjena sumnje. Tada se sila otvara bez problema u smjeru koji doista želimo živjeti, u smjeru obilja i ravnoteže, no ako namjera nije jasna, već su misli, emocije i djela u sukobu, onda nam ta sila otvara vrata kaosu. I dobijemo sve ono što ne želimo.

Pozivam vas da njegujete ravnotežu i sklad između svojih misli, emocija i riječi. Da riječi prate vaše misli, a misli prate vaše emocije. Pozivam vas da vjerujete višoj sili, sveprisutnoj univerzalnoj inteligenciji. Pozivam vas da postavljate jasne namjere otvorenim srcem punim ljubavi i povjerenja. Možete to!

Foto: whirlpoolhr

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja