Međimurje Press
Humanitarno

Vrijedna donacija NZJZ Općoj bolnici u Sisku

Nastavni zavod za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“ i Hrvatski nacionalni savez sestrinstva svojim kolegama iz Siska donirali su zaštitnu medicinsku opremu, uniforme za medicinske sestre i tehničare, antiviralna odijela, vizire i rukavice.

Nakon razornog potresa koji je pogodio područje Petrinje, Siska, Gline i brojna okolna sela, brojni stanovnici Sisačko-moslavačke županije ostali su bez krova nad glavom. Materijalna šteta zbrajat će se još danima, a snažan potres koji se osjetio u cijeloj Hrvatskoj iza sebe je, nažalost, ostavio i ljudske žrtve.

Sisačka opća bolnica, koja je do potresa zbrinjavala i oboljele od koronavirusa, pretrpjela je velika materijalna oštećenja. Iako je situacija jako teška, bolnica u Sisku unatoč potresu i dalje radi te se primaju hitni pacijenti. U pomoć vrijednim sisačkim zdravstvenim djelatnicima su priskočili brojni građani, ali i institucije.

Tako je Nastavni zavod za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“ iz Zagreba, na inicijativu Cecilije Rotim, glavne sestre i pomoćnice ravnatelja za sestrinstvo, svojim kolegama u Općoj bolnici „Ivo Pedišić“ u Sisku poslao vrijednu donaciju zaštitne medicinske opreme. Iz NZJZ „Dr. Andrija Štampar“ stigle su svijetlo plave i tamno plave uniforme za medicinske sestre i tehničare, zaštitna oprema za medicinsko osoblje, antiviralna odijela te viziri i rukavice.

Ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“ Zvonimir Šostar rekao je da ova donacija još jedanput pokazuje koliko veliko srce imaju zdravstveni djelatnici i koliko se cijeni ljudski život. „Pitali smo kolege iz bolnice u Sisku kako im možemo pomoći. Jedna od molbi je bila da im se dostave uniforme jer su bez svojih ostali u potresu. To je bilo dovoljno da ekipa iz Štampara udruži snage s predstavnicima Hrvatskog nacionalnog saveza sestrinstva i reagira na jedini ispravni način.“, poručio je Šostar.

Nikola Šimunović

 

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja