Međimurje Press
Udruge

Projekt ZAjedno!

Projekt ZAjedno! financiran je od Europske unije iz Europskog socijalnog fonda, a provodi ga Udruga specijalne jedinice policije „RODA“ Varaždin.

Cilj projekta je aktivacija i osnaživanje mladih osoba NEET statusa na tržištu rada putem aktivnosti dosega i obrazovanja. To znači da se u projekt mogu uključiti mladi u dobi od 15 do 29 godina koji nisu u sustavu redovnog ili vanrednog obrazovanja, koji ne rade te koji nisu prijavljeni na Hrvatski zavod za zapošljavanje. Sudjelovanjem u projektu mladi mogu potpuno besplatno završiti neki verificirani program obrazovanja koji im se upisuje u radnu knjižnicu.

Osim što im se pruža prilika za dodatnim obrazovanjem i osposobljavanjem, korisnici projekta imaju priliku raditi na sebi i usavršavati svoje vještine putem nekolicine radionica koje su pripremljene za njih. Sadržaji radionica kreću se od osvještavanja vlastitih sposobnosti i interesa, učenja strategija za lakše nošenje sa stresom, uvježbavanja vještina verbalne i neverbalne komunikacije i sl., a pružaju im se i osnovne informacije o poduzetništvu. U suradnji s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, korisnici dobivaju informacije o tržištu rada i kako tražiti posao. U projektu sudjeluju korisnici raznih profila i interesa. Od korisnika koji su polazili kozmetička zanimanja, i knjigovodstvena zanimanja, ugostiteljska zanimanje, informatička  i digitalno orijentirana zanimanja. Također postoji i mogućnost osposobljavanja za vozače B kategorije (autoškola).

Ovim putem pozivaju se sve zainteresirane mlade osobe Međimurske i Varaždinske Županije da nam se slobodno pridruže i jave za više informacija na projekt.zajedno.usjproda@gmail.com.

O projektu možete saznati više i na mrežnim stranicama:

http://usjp-roda.com.hr/projekt_bz.html?v=12  ili  https://www.facebook.com/ZAjednoUSJPRODA.

Ivo Loborec

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja