Međimurje Press
Udruge

Udruga slijepih MŽ – volonteri iz Graditeljske škole

Udrugu slijepih Međimurske županije ovog su tjedna svojim dobročinstvom razveselili učenici prvih i drugih razreda Graditeljske škole Čakovec, budući soboslikari – ličioci, a sada u ulozi marljivih volontera koji su uz mentorstvo učitelja obojali prostore koje je Udruga koristila za svoj rad i taj su posao obavili poput pravih profesionalaca. Iz onoga čemu smo posvjedočili, možemo samo zaključiti da će njihovi budući klijenti biti jako zadovoljni!

Volonteri su jako važna karika u radu Udruge i oni svojim nesebičnim radom pridonose ostvarenju boljih mogućnosti za slijepe osobe i njihovoj inkluziji u društvo, odnosno stvaranju društva u kojem svi njegovi pripadnici postaju vidljivi i prihvaćeni članovi, i tako zapravo čine našu zajednicu boljim i pravednijim mjestom za život.

Na kraju još jednom iz sveg srca želimo izraziti zahvalnost učenicima i njihovom učitelju i mentoru koji su svojim plemenitim činom pokazali veliko srce, a istovremeno su unijeli i veliku radost u našu Udrugu, poručuju iz Udruge slijepih Međimurske županije.

Ivana Mikac

 

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja