Međimurje Press
Nekategorizirano

Pismo radnicima direktora Novog Feromonta iz Donjeg Kraljevca!

Radnicima međimurske tvrtke Novi Feromont jučer je dočekala poruka predsjednika uprave u kojoj im predlaže da rade na Dan sjećanja 18. studenoga, koji pada idućeg četvrtka, a da neradni dan prebace na Badnjak.

U pismu je napisao da misli da bi sjećanje na žrtve Vukovara bilo nepravedno doživljavati sjedeći doma na fotelji te da bi pravednije bilo raditi – “čak divljački – kao da se brani domovina i time doprinosu boljitku”.

Evo što piše u poruci:

“Sve sam ogorčeniji i prkosniji”

“Poštovani djelatnici, kolege. U sljedećem tjednu nam predstoji blagdan Sjećanja na žrtve Domovinskog rada, Vukovara i Škabrnje.

Svaka im čast, i mrtvima i živima.

Polako, sve ispunjeniji osjećajima suosjećanja i s njihovom golgotom koju su prošli, a i sa sadašnjim problemima, započinjem biti sve ogorčeniji i prkosniji.

Sjećanje na muke nepravedno je doživljavati sjedeći doma

Čak smatram da bi sjećanje na njihove muke, poniženja i žrtve bilo nepravedno doživljavati sjedeći doma na fotelji, nego bi bilo pravednije tvrdo raditi, čak divljački, kao da branimo Domovinu i time doprinosimo njenom boljitku.

Zato vam predlažem da na Dan sjećanja radimo, a neradni dan prebacimo na Badnjak 24. prosinca 2021.

Pravednije se odužiti žrtvama tih ljudi

Nadam se da ćete shvatiti i podržati moje razmišljanje, mišljenja sam da ćemo se na ovaj način pravednije odužiti žrtvama tih ljudi.

Predsjednik Uprave Rajko Šarić.”

Izvor: https://www.index.hr/

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja