Međimurje Press
Nekategorizirano

Proslavljen Dan grada Mursko Središće

Mursko Središće svoj dan obilježava 27. lipnja na blagdan zaštitnika grada svetog Ladislava, tim je povodom, danas održana svečana sjednica Gradskoga vijeća na kojoj su predstavljeni razvojni dosezi i planovi za naredno razdoblje, a Dan grada pratilo je i tradicionalno obilježavanje obljetnice zaustavljanja tenkova JNA u Murskom Središću.

Uz Dan grada, 27. lipnja u Murskom Središću obilježena je 32. obljetnica zaustavljanja tenkova. Stanovnici Murskog Središća i okolnih naselja 28. lipnja 1991. godine stali su goloruki pred oklopnu kolonu JNA te zaustavili tenkove u daljnjem pohodu na susjednu Sloveniju. U sjećanje na taj čin izaslanici Hrvatskog sabora i Vlade te predstavnici Grada Mursko Središće, Međimurske županije, susjednih općina i naših braniteljskih udruga položili su vijence kod spomen-ploče koja podsjeća na povijesni događaj te kod spomenika braniteljima u Murskom Središću.

Uslijedila je svečana sjednica koju je otvorio predsjednik Gradskog vijeća Miljenko Cmrečak kazavši kako je Sjednica prilika za osvrt na rad u proteklih godinu dana, za nagrađivanje mještana, ali i za veselje. „Potrebe naših građana na prvom su nam na prvom mjestu, i zaista nas veseli što se Grad razvija i što smo postali Grad koji ima budućnost.“

O projektima koji su provedeni u proteklom razdoblju i onima koji su u planu, govorio je gradonačelnik Grada Murskog Središća Dražen Srpak koji je istaknuo – „Veseli me što konačno privodimo kraju projekt Aglomeracije, uređuju se ceste, a želja nam je izgraditi novu tržnicu, završiti etno kuću, urediti sportski park na kojem bi se izgradila atletska staza sa spravama čime bi to mjesto postalo atletski centar“, rekao je gradonačelnik te dodao kako dobru prekograničnu suradnju ostvaruju sa susjedima preko Mure te da su zajednički prijavili četiri projekta.

Čestitke u povodu Dana grada Mursko Središće, uputili su i župan Međimurske županije Matija Posavec, izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske Ljubomir Kolarek, izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora Ante Sanader „Čestitke gradonačelniku i gradskom vijeću  na ostvarenim uspjesima i razvoju Grada, a također čestitam i županu Posavcu na zavidnim rezultatima koje postiže Županija – zaista ste primjer uspješnog kraja,“ rekao je izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora, potpredsjednik Sabora, Ante Sanader.

„Svaki naš grad, svaka naša općina ravnomjerno se razvija i to je ključ naše uspješnosti“ rekao je župan Posavec te dodao kako se u svakom mjestu u našem kraju osluškuju potrebe stanovništva. „Kroz članstvo u Europskoj uniji i prijavama na razne natječaje gradili smo infrastrukturu, a izvorni prihod našeg proračuna treba biti usmjeren prema našim građanima. Drago mi je što su taj model upravljanja prihvatile gotovo sve naše općine i gradovi te marljivo kandidiraju brojne projekte“, kazao je župan te naglasio kao su brojni projekti među kojima je i dogradnja Osnovne škole Mursko Središće spremni za prijavu na natječaje.

Dodijeljene nagrade zaslužnim pojedincima

Na svečanoj sjednici dodijeljena je nagrada „Počasni građanin Grada Mursko Središće“ Krisztini Glavanics, povelju „Lapornik“ dobili su Tvrtka I-KONG d.o.o, Nada Turk, MEDIA-MIX-RADIO 105 d.o.o., Slavko Bregović. Nagradu „Magna cum laude“ pripala je Edvinu Nedeljku i Nikoli Fučko. Zahvalnicu – javno priznanje gradonačelnika Grada Mursko Središće za veliki doprinos i promociju Murskog Središća dobili su  Zlata Varga, Zvonko Horvatić, Stanko Tuksar, Antun Pšeničnik, Dinko Šarić, Dražen Breglec, Ivan Novak, Vladimir Sovar, Dragutin Feletar (posthumno),

U ime nagrađenih, Gradu Mursko Središće zahvalila se Krisztina Glavanics, a svečanu sjednicu svojim nastupima obogatili su Ženska vokalna skupina „Ftičice“ Mursko Središće, Mirko Švenda Žiga te Tamara Korunek i Marko Žerjav.

Svečanoj sjednici nazočili su izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora Ante Sanader, izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske Ljubomir Kolarek, saborska zastupnica Andreja Marić, župan Međimurske županije Matija Posavec, gradonačelnice Grada Čakovca i Varaždinskih toplica Ljerka Cividini i Dragica Ratković, načelnici međimurskih općina, načelnik Općine Lendava Janez Magyar, načelnica Općine Narda Krisztina Glavanics kao i brojni predstavnici društvenog, gospodarskog i političkog života Murskog Središća i Međimurske županije.

(mž)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja