medjimurjepress@gmail.com

Gdje su krajevi kriminalne hobotnice hrvatskih političara?

Jakov Kitarović, suprug bivše predsjednice, nazočio je primopredaji 1,9 milijuna kuna mita šefu Janafa

Suprug tada aktualne predsjednice Kolinde Grabar-KitarovićJakov, snimljen je kako izlazi iz prostorija u Slovenskoj 9, iz famoznoga “Kluba”, istog dana kada je ivanićgradski poduzetnik Krešo Petek, smatra Uskok, donio 1,96 milijuna kuna mita direktoru Janafa Draganu Kovačeviću, objavio je večeras Jutarnji, a priču donosi na naslovnici današnjih novina.ž

Istu informaciju na naslovnoj stranici današnjeg broja ima i tjednik Nacional, no oni dodaju da je Jakov Kitarović zapravo i nazočio spornoj primopredaji 1,9 milijuna kuna mita. “DORH je sve to znao, mogao je osumnjičene uhvatiti na djelu, ali iz političkih razloga nije želio upasti u “klub” šefa Janafa da ne kompomitira tadašnju predsjednicu Kolindu Grabar Kitarović i uništi joj izglede u kampanji uoči predsjedničkih izbora koja je već bila u tijeku”, navodi Nacional.

Tvrde da posjeduju dokument koji, kako navode, “otkriva da je DORH u aferi Janaf izveo prvorazrednu političku manipulaciju”.

JOŠ 20-AK OSOBA SNIMLJENO KAKO DOLAZI U KLUB

Jutarnji piše da je osim Jakova Kitarovića toga dana snimljeno još 20-ak osoba koje su dolazile i odlazile iz Kluba, a uglavnom se radi o privatnim poduzetnicima među kojima je i Tonica Rajh, Janafov kooperant.

No osim njih toga dana na ulazu u Klub tajno je snimljen i upravitelj kaznionice u Turopolju, Anđelko Nikolić, te bivši saborski zastupnik HNS-a i bivši Kovačevićev suradnik iz Janafa Jakša Marasović, navodi Jutarnji.

I Telegramu je večeras iz više izvora potvrđeno da se ime supruga bivše predsjednice nalazi na popisu svjedoka, budući da je bio u “Klubu” u Slovenskoj ulici 9.

Izvor:  https://www.telegram.hr/

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*