Međimurje Press
Izbori 2021 Političke stranke

Kruno Živčec kandidat SDP-a za načelnika Selnice na predstojećim lokalnim izborima

Kruno Živčec SDP-ov je kandidat za načelnika općine Selnica uz podršku koalicijskog partnera HSU. Živčec trenutno obnaša dužnost predsjednika SDP-a Selnica i u zadnja četiri mandata dužnost općinskog vijećnika.

Dobro sam upoznat sa stanjem u općini, svim projektima koji su se proveli i započeli provoditi u općini, kao i sa svim lošim stranama i problemima koje bi trebalo riješiti u idućem razdoblju. Problem u općini predstavlja gospodarska zona koja se sastoji od jednog proizvodnog pogona i jednog velikog parkirališta. Izgradnjom potpune komunalne infrastrukture i pitanja vlasništva zemljišta riješili bi taj problem i privukli nove ulagače te pridonijeli gospodarskom razvoju općine.

U zadnje četiri godine općina je povukla 7,5 milijuna kuna iz EU fondova namijenjenih za izgradnju dječjeg vrtića čija je procjena od strane općine bila 9 milijuna kuna. Nakon završetka izgradnje i opremanja dječjeg vrtića cijena je porasla na oko 12 milijuna kuna, a iz fondova EU nije se sufinanciralo 85% projekta iako spadamo u skupinu nerazvijenih općina.“

Otkad postoji Općina Selnica na čelu je kandidat HDZ-a ili njihovi koalicijski partneri, HSLS ili HSS sa interesnim skupinama ljudi čiji je osobni interes ispred interesa općine i njezinih žitelja. Općina je zadužena oko 7 milijuna kuna, od čega će se 6 milijuna kuna otplaćivati na rate u narednih 15 godina, a samo prošle godine se za kamate i odvjetničke usluge isplatilo 2,2 milijuna kuna iz općinskog proračuna. Za bolji i kvalitetniji život u općini trebali bi bolje iskoristiti novac iz EU fondova: u izgradnju cesta, pješačke i biciklističke staze, nastaviti ulaganje u izgradnju kanalizacije, saniranje divljih deponija, razvoj turizma, te podupiranje kulturnih, sportskih i drugih društvenih inicijativa. Općina Selnica zaslužuje načelnika koji će vući hrabre poteze, bez repova na njenu štetu i uvijek dostupnog svim žiteljima općine“ zaključio je Živcec.

SDP Međimurske županije

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja