medjimurjepress@gmail.com

Tko pita i traži, dobije!

VLASNIK TEHNIXA

Darivao SDP-u i Škori, a spreman je biti darežljiv i prema HDZ-u: Ako pitaju, dobit će!

Tvrtka Tehnix, u vlasništvu poznatog poduzetnika i inovatora Đure Horvata, donirala je za potrebe predizborne kampanje po 10.000 kuna i Restart koaliciji i Domovinskom pokretu.

Kako je došlo do te neobične kombinacije u donacijama za dvije sasvim različite političke opcije, za Večernji list objasnio je sam Horvat.

‘Restart koalicija i Domovinski pokret obratili su nam se sa zamolbom za donaciju. Ako i HDZ zatraži to od nas, i njima ćemo dati isti iznos’, poručio je Horvat. Dodaje da su njemu i ljudima u Tehnixu u interesu demokracija i njen razvoj, stoga daju donacije bez ikakvog osobnog interesa. ‘Nikog posebno ne preferiramo, želimo da se razvijaju demokratski procesi, da se razvija industrijska proizvodnja u Hrvatskoj’, kaže Horvat, ipak priznajući da bi za njega osobno najbolje bilo da pobijedi Andrej Plenković.

Horvat kaže da u Tehnixu žive ‘moralni kapitalizam’, podmiruju sve svoje obveze, a sad rade i s punim kapacitetom. Prosjek plaće u tvrtki je 10.000 kuna, a zapošljava 500 ljudi u Hrvatskoj, 50 u Beogradu te još oko 200 kooperanata.

Izvor: https://www.tportal.hr/

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*