Međimurje Press
IzboriPolitičke stranke

MDS: Samostalno na izbore za Hrvatski sabor!

Stranačka tijela Međimurskog demokratskog saveza donijela su Odluku o samostalnom izlasku na izbore za Hrvatski sabor koji će se održati 17. 04. 2024. godine.

 

Usvojeni su i programski dokumenti i Izborni program MDS-a „Samo Međimurje!” u kojima se posebno ističe:

MDS je međimurska stranka i nema rezervne varijante osim zaštite međimurskih interesa.

Ulaskom MDS-a u Hrvatski sabor, Međimurje bi dobilo autentičnog predstavnika, zastupnika čiji se interes za Međimurje ne bi izgubio u interesima neke nacionalne stranke, on bi bio pravi

Međimurski glas u Hrvatskom saboru!

MDS je i regionalna, regionalistička i socijalno usmjerena stranka, što znači da ćemo se u Hrvatskom saboru posebno zalagati za teme koje su posebno važne za Međimurje, ali i za cijelu Hrvatsku:

Povećanje plaća i mirovina, Decentralizaciju i regionalizaciju Republike Hrvatske, Racionalizaciju državne uprave i lokalne samouprave , Ostvarenje uvjeta za ostanak i povratak naših mještana koji su na radu van Međimurja,  Uređenje pravne države kao uvjeta za borbu protiv korupcije,  Ukidanje prometne izolacije Međimurske županije, posebno željezničke, uvođenjem brzog vlaka „Međimurje” na liniji Čakovec-Zagreb-Čakovec.

U sadašnjem centraliziranom sustavu male regije, kao što je Međimurje, ostaju bez potrebnih sredstava. Danas više sredstava odlazi iz Međimurja, nego se u njega vraća. Naš je stav da što više novaca, poreznih prihoda, mora ostati na mjestu gdje se i zarađuju i da se tamo troše.

Kao primjer nam mogu poslužiti ulaganja u promet u Međimurskoj županiji, s jedne strane ne možemo biti zadovoljni ulaganjima u državne ceste i pruge u Međimurskoj županiji i povezanosti sa Zagrebom, dok se, s druge strane i u Međimurju uplaćuje naknada po svakoj litri goriva, i to na račun Hrvatskih cesta 0.11 eura, na račun Hrvatskih autocesta 0.03 eura i na račun HŽ Infrastrukture 0,03 eura.

Bez decentralizacije županije, općine i gradovi ovisit će o centralnoj vlasti, a preraspodjelom proračunskih sredstava  upravljat će različite interesne, političke ili zavičajne grupacije.

Na žalost, danas  centralne vlasti još više centraliziraju Hrvatsku, to nam pokazuje i svježi primjer preuzimanja upravljačkih prava općih bolnica, pa tako i Županijske bolnice Čakovec, koja se oduzimaju županijama i gradovima, a daju državi.

Na listi MDS-a svih 14 kandidatkinja i kandidata bit će iz Međimurja, tako da će to u pravom smislu biti međimurska lista.

MDS će provoditi skromnu i uljuđenu kampanju, sa predstavljanjem programa u prvom planu i neposrednom kontaktu sa biračicama i biračima.

Predsjednik MDS-a:

Željko Pavlic

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja