medjimurjepress@gmail.com

Darko Horvat: Gosp. Posavec neka se opameti i odabere pobjedničku stranu!

U PROSTORIJAMA MEĐIMURSKOG HDZ-A DANAS JE ODRŽANA POSTIZBORNA KONFERENCIJA ZA NOVINARE, NA KOJOJ JE O REZULTATIMA IZBORA GOVORIO NJEN ČELNIK DARKO HORVAT U PRATNJI SVOJIH NAJBLIŽIH SURADNIKA, LJUBOMIRA KOLAREKA, DRAŽENA SRPAKA I VJERANA VRBANCA

Najbolji rezultat HDZ-a od osnutka Republike Hrvatske

Još službeno ministar Darko Horvat zahvalio se danas novinarima po na osob na praćenju predizbornog procesa i fer suradnji, te posebno zahvalio premijeru Plenkoviću. Izašli smo na izbore, naglasio je, sa vrlo jasnom vizijom i predloženih samo 4 kandidata na listi 3. Izborne jedinice na kojoj smo predstavljali smo HDZ Međimurske županije. Zahvalio se i kolegama Tušeku i Stričaku na dobroj suradnji koja je rezultirala najboljim izbornim rezultatom u 3. Izbornoj jedinici, ali i Međimurskoj županiji od osnutka Republike Hrvatske. Pet mandata je bio san, sada je postao stvarnost.

Sa osvojenih 8.817 glasova mi smo zaokružili udio u Međimurskoj županiji na 22,3%. Imali smo na listi četiri preferencijska glasa koji su imali po na osob više od 5.000 glasova. Zato, hvala Međimurkama i Međimurcima koji su nam dali povjerenje i prepoznali ljude koji će slijedeće 4 godina lobirati za međimurske projekte. Za razliku od nekih drugih, bez obzira na broj glasova, opet će projekte u Međimurje donositi Darko Horvat, Dražen Srpak, Ljubomir Kolarek i Vjeran Vrbanec. Po običaju i dosadašnjoj praksi, tim će se perjem opet kititi neko drugi.

Kada se od RESTAR koalicije izuzmu preferencijski glasovi gosp. Posavca, HDZ je i u Međimurju i 3. Izbornoj jedinici pobijedio SDP. Čestitka gosp.Posavcu koji je najprepoznatljiviji političar Međimurja, ja mu osobno čestitam. Želimo mu kroz 4 godine u oporbi puno zdravlja, uspjeha, sreće i nadamo se da će u nekoj drugoj političkoj utakmici biti i malo hrabriji i malo mudriji i stati na stranu pobjednika, ne samo u svom interesu nego Međimurske županije.

Izlaznost je bila za razliku od 2016.godine 7% manja. Bez obzira, upućujem čestitke Andreju Plenkoviću, a mislim da je ključno i od presudne važnosti bilo sučeljavanje. Mi tako na novim krilima krećemo u proces lokalnih izbora i želimo potvrditi dobru atmosferu prema HDZ-u. Imamo danas već isprofilirane kandidate i za gradonačelnika Grada Čakovca i župana Međimurske županije – zaključio je Horvat.

Na pitanja novinara o njegovom statusu ministra, Horvat je spomenuo da nitko nije predodređen za ministarsko mjesto, jer postoje i druge stranačke zadaće.

Odgovarajući na pitanje o suradnji s županom Posavcem, odgovorio je da će na kraju ovog mandata gosp. Posavec imati više od 45 godina i da mu je to krajnje vrijeme da se opameti i da odabere pobjedničku stranu, a do onda neka radi što ga je volja. Idemo u unutarstranački izborni proces u Međimurju, tako ćemo dobiti ozbiljnog kandidata i za gradonačelnika i župana, a gospodin Posavec hoće li se baviti kandidaturom za župana ili kako prikazuje u rukavicama, za gradonačelnika Čakovca, imati će ozbiljnih problema s kandidatom HDZ-a. Objasnio je da će novi Povjerenik nakon unutarstrančkih izbora koji će se dogoditi do rujna, sastaviti ekipu koja će glasno i jasno pretendirati na vodeća mjesta u županiji i Gradu Čakovcu.

Na kraju Horvat je spomenuo i obećao kako ćemo na malim ekranima u 10. sazivu Hrvatskog sabora gledati i Ljubomira Kolareka i Dražena Srpaka koji će imati bitnu ulogu.

(rd)

 

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*