Međimurje Press
Političke stranke

Mladen Novak isključen iz SDP-a!

Odluka o isključenju Mladena Novaka iz stranke donese je s 52 glasa za, devet protiv i jednim suzdržanim članom Glavnog odbora SDP-a

Predsjednica Glavnog odbora stranke Marija Lugarić po završetku višesatne online sjednice izvijestila je novinare da je za raspuštanje tijela Županijske organizacije Međimurske županije glasovalo 62 člana Glavnog odbora, 19 ih je bilo protiv i dva suzdržane.

Za raspuštanje zagrebačke Gradske organizacije stranke bilo je 57 glasova za, 21 protiv i jedan suzdržane glas.

Također, sa 61 glasom za i 18 protiv raspuštena je SDP-ova Gradska organizacija Slavonskoga Broda.

Lugarić je izjavila i da su u točci vezano uz isključenje članova Glavnog odbora stranke, od njih šest raspravljali samo o jednoj odluci, jer je pet članova Glavnog odbora izvijestilo da sami istupanju iz stranke.

“Želim da SDP bude stranka koja se doista može baviti time kako će Hrvatsku promijeniti na bolje”, rekao je večeras novinarima Grbin nakon cjelodnevne online sjednice Glavnog odbora SDP-a.

Napominjući kako je SDP stranka koja se mora boriti za interese građana, Grbin je poručio kako to SDP ne može činiti ako je podijeljen.

“Kao što ne može stajati podijeljena kuća tako ne može stajati ni podijeljena stranka”, rekao je.

Grbin je podsjetio kako je prvo stranačkom Predsjedništvu, a onda i Glavnom odboru predložio da donesu odluku o raspuštanju zagrebačke Gradske organizacije jer, rekao je, “ona na ovaj način nije išla dalje”.

“Ako želimo mijenjati Hrvatsku, a želimo; ako želimo mijenjati Zagreb, a želimo – onda moramo prvo promijeniti sebe”, istaknuo je predsjednik SDP-a.

Grbin je rekao i da, ako žele dobiti povjerenje građana, onda moraju napokon početi govoriti o stvarima koje su ljudima bitne – od prekarnog rada, rada nedjeljom, brojnih odnosa u društvu i sl., naveo je.

Smatra da SDP to nije bio u stanju jer se previše bavio sobom.

“Danas smo tome rekli – ne. Gotovo je bavljenje samima sobom. Od sada okrećemo stranicu i naš fokus ubuduće bit će isključivo i jedino problemi građana naše zemlje, naše općine, grada županije i to kako ćemo ih riješiti”, izjavio je novinarima predsjednik SDP-a.

Dodao je kako je SDP svjestan da se mora promijeniti, ustvrdivši da je u brojnim sredinama ta promjena i počela (Varaždinu, Korčuli, Makarskoj i dr.)

“SDP je spreman rješavati probleme, počev od sebe. Prvo moraš početi od sebe da bi mogao, u krajnjoj liniji, i popovati drugima”, kazao je Grbin.

Izvor:https://dnevnik.hr/

(mp)

 

 

 

 

 

 

 

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja