Međimurje Press
Političke stranke

PRIOPĆENJE MEĐIMURSKE ŽO HDZ-A

Potaknuti čestim kvarenjem MSCT uređaja u Županijskoj bolnici Čakovec, predsjednik Županijske organizacije HDZ-a Međimurske županije i gradonačelnik Preloga Ljubomir Kolarek, saborski zastupnik i gradonačelnik Murskog Središća Dražen Srpak te član Upravnog vijeća ŽB Čakovec Nikola Hren inicirali su sastanak s ministrom zdravstva Vilijem Berošem, koji je jučer i održan u Zagrebu.

Uređaju, koji je kupljen 2015. godine, prošao je garantni rok, a popravak istog iziskuje materijalna sredstva koja osnivač bolnice (Međimurska županija) i bolnica sama iz svog proračuna ne mogu financirati. Napomenimo kako je MSCT uređaj u ŽB Čakovec, kao takav, jedini u sustavu javnog zdravstva na području naše županije, čime je 120 000 Međimurki i Međimuraca uskraćeno za tu vrstu usluge na Odjelu za radiologiju i ultrazvuk.

Ministar zdravstva saslušao je probleme te je zajedno s ravnAteljem Uprave za financijske poslove i javnu nabavu Ministarstva zdravstva Gordanom Žanićem dao pozitivan odgovor na zamolbu da Ministarstvo zdravstva u potpunosti financira kupnju novog MSCT-a sa 128 ili više sloja.
S obzirom da se cijena takvog uređaja kreće oko milijun eura, slobodno možemo konstatirati kako je ovo još jedno značajno ulaganje u poboljšanje zdravstvenog standarda u Međimurju.

Za napomenuti je i kako je Upravno vijeće ŽB Čakovec održalo sjednicu pred više od mjesec dana na kojoj je donesena odluka kako se mora ići u kupnju novog MSCT-a, premda isto nije predviđeno financijskim planovima, te da će se o odluci obavijestiti Međimurska županija i Ministarstvo zdravstva te zamoliti za pomoć prilikom nabavke uređaja. Ono čime ne možemo biti zadovoljni je činjenica da takva zamolba u Ministarstvo zdravstva još uvijek nije dostavljena!

Ostavljajući po strani političke razlike, kao i konstantno degradiranje i širenje netočnih informacija o tome kao Vlada RH ne vodi brigu i ne ulaže gotovo ništa u Međimursku županiju, HDZ Međimurske županije će uvijek odgovorno pristupati rješavanju problema i time pokazati da potrebe svih stanovnika Međimurja, a posebno ranjivih skupina, stavlja na prvo mjesto svog političkog rada.

Stoga ćemo se i dalje beskompromisno zalagati za boljitak, prosperitet i najviši standard Međimurki i Međimuraca u svakom aspektu – što smo nedavno i dokazali na primjeru Centra za odgoj i obrazovanje Čakovec, čiju će izgradnju Vlada Republike Hrvatske financirati s učešćem od gotovo 83% ili u brojkama s 11,6 milijuna eura.

HDZ Međimurske županije

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja