Međimurje Press
IT

Deseta godišnjica poslovanja Ars Future, hrvatske IT agencije koja osvaja svijet

S radom je počela 2013. godine sa samo dvoje zaposlenika, kao tvrtka specijalizirana za mobilne aplikacije, dizajn i web. Deset godina kasnije, ova IT kompanija koja slovi i za jednog od Najposlodavaca u Hrvatskoj, slavi prvu okruglu obljetnicu, a njihov tim od skoro 60 ljudi radi na projektima za razne industrije – od esporta do zdravstva. Ars Futura, tvrtka Nikole Jakića i Ivana Božića, u svojih je 10 godina poslovanja rasla, razvijala se i postepeno osvajala svijet.

Glavni projekti tvrtke Ars Futura su custom mobilna i web rješenja, pri čemu pružaju kompletnu uslugu, od dizajna i proizvodnje pa sve do održavanja. Zahvaljujući uspješnom plasmanu svojih usluga u inozemstvo, tvrtka je uspjela narasti u toj mjeri da joj je Deloitte 2018. dao veliko priznanje – kao desetoj najbrže rastućoj tehnološkoj tvrtki u Srednjoj Europi. Oni se ipak ne bi nazvali tvrtkom već “suputnikom” svojih poslovnih partnera, kolega i zaposlenika. „Za nas, rad u Ars Futuri nije samo ‘posao’. To je dugoročna suradnja s klijentima na projektima koji se neprestano razvijaju. Ti projekti naša su strast, naš fokus, i uvijek se pitamo kako ih možemo unaprijediti. Volimo reći da radimo prvenstveno za proizvod, a tek onda za klijenta – jer vjerujemo da kada proizvod uspije, uspjeh slijedi i za same klijente.“, objašnjava suosnivač Nikola Jakić.

Od samih početaka svojeg poslovanja, znali su kakvo okruženje žele stvoriti – radno mjesto koje je opušteno i na kojem svi zaposlenici žele provesti svoje vrijeme. Bitno im je da zaposlenici budu aktivni, uključeni u proizvod na kojem rade i klijente dovedu do rješenja s kojim su zadovoljni koliko i oni, ali da ne ulaze u kulturu pretjerane zaokupljenosti poslom i stalnog prekovremenog rada, jer im je zadovoljstvo tima na prvom mjestu. Tu njihovu „energiju“ prepoznale su brojne hrvatske tvrtke, ali i velike svjetske korporacije poput Activision Blizzarda i Belonga – najpoznatijih imena u esports svijetu, bio-tech kompanije Elemental Machines, popularne američke aplikacije Cobu, a i svima poznato sveučilište Harvard. „Ako nam je projekt zanimljiv, ako u njemu vidimo potencijal i prostor za suradnju i osjetimo da ćemo moći kvalitetno surađivati, sve drugo je manje bitno“, objašnjava Ivan Božić njihovu poslovnu politiku koja ih je dovela do jubileja.

Tara Lukičić

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja