Međimurje Press
Zanimljivosti

Na aerodromu u Pribislavcu održan je tradicionalni 42 Croatia Cup u raketnom modelarstvu za mladež.

Na natjecanju se okupilo 60 tak natjecatelja iz Zagreba , Obrovca , Garešnice , Zadra , OŠ. Belica i domaćina Aeroklub a Međimurje.

Natjecanje na aerodromu protekle subote odvijalo se u nimalo ugodnim uvjetima na temperaturi od svega 4 stupnjeva i po vjetrovitom vremenu u dvije kategorije modela raketa , S6-A modeli raketa sa trakom i S3-A modeli raketa sa padobranom .

Iako uvjet nisu bili nimalo ugodni to nije omelo mladu i uigranu ekipu Aerokluba Međimurje da i ovaj put ostvari odlične rezultate .

U kategoriji S3 – A rakete s padobranom najmlađi član ekipe Aerokluba Međimurje Jakov Dodlek osvojio je 1.mjesto .

U kategoriji S6 – A rakete s trakom Marko Palašek osvojio je 1.mjesto dok je njegov klupski kolega Branimir Belović osvojio 3.mjesto .

U ukupnom poretku ekipa Aerokluba Međimurje u sastavu Jakov Dodlek , Marko Palašek i Rafael Džanko u kategoriji raketa s trakom osvojila je 1.mjesto sa osvojenih 362 boda

Također u ukupnom poretku ekipa Aerokluba Međimurje u sastavu Jakov Dodlek , Marko Palašek i Rafael Džanko u kategoriji raketa s padobranom osvojila je 1.mjesto i pokosili su konkurenciju s osvojenih 1096 boda , dok je ekipa u sastvu Jakov Žnidar , Sebastijan Švenda i Max Varga osvojila 3. mjesto sa osvojenih 606 boda.

Ekipe su osvojile pehare koji ostaju u klupskoj kolekciji na ponos ove djece a uprava Aerokluba Međimurje zahvaljuje roditeljima na ukazanom povjerenju jer su djeca na onoj vjetrometini i izazovnim vremenskim uvjetima ostvarili fantastičan rezultat.

Dragutin Prprović

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja