Međimurje Press
Sport+Zanimljivosti

Održano međunarodno ribolovno natjecanje Međimurjeopen 2023.

Na ribnjaku poduzeća Bernarda, u međimurskom mjestu Črečan, Regionalni klub IPA Međimurje – Čakovec, organizirao je tradicionalno ribičko natjecanje “Međimurje open 2023.”

Ribiči, članovi Međunarodnog policijskog udruženja – IPA, iz četiri zemalja, odmjeravali su svoje vještine, Slovačke (IPA Nove Zamky), BiH (IPA Brčko), Slovenije (IPA Ljubljana, IPA Štajerska, IPA Maribor, PMP Središće ob Dravi, PŠD Račka, Klub Maks Perc Maribor, IPA Radgona) i Hrvatske (IPA Šibenik, IPA Vukovar,
IPA Zagreb, IPA Karlovac, IPA Istra i domaćin IPA Međimurje), njih ukupno 60 prijavljenih u 30 ekipa (rekordan broj do sada).

Na jutarnjem okupljanju i doručku, pozdravio ih je tajnik kluba, Dario Srnec, koji je ujedno vodio i ždrijebanje
mjesta. Ribiči su zauzeli svoja mjesta i počelo se pecati u 10,00 sati. Lovilo se četiri sata da bi nakon toga suci izvagali ulov i objavili rezultate!

Posebno je bilo zanimljiv svaki trenutak, kada bi netko glasno viknuo “VAGA”;, što je bio znak da suci dođu do
pecačkog mjesta i izvažu teže primjerke riba, kako bi se mogli odmah pustiti u vodu! Takvih je bilo nekoliko i sa zanimanjem su svi pratili vaganje i iščekivali informaciju o težini! Predsjednik Dragičević i tajnik Srnec, objavili su rezultate i podijelili odličja i poklone, dok se okupljenima obratio počasni član Boris Perovski, ispred poduzeća Bernarda iz Puščina, koje je vlasnik ribnjaka i poduprlo organizaciju natjecanja.

Posebnost je bila što su prvo plasirani (čitaj slovenske ekipe) dobili za nagradu 15 kg kumpira i 5 kg povrća (svaki), drugo plasirani 10 kg krumpira i 3 kg povrća te 5 kg krumpira i 1 kg povrća treće plasirani. Najteži ulov, 63,96 kg, imala je ekipa IPA Radgona – Sever, Kranjc Jože i Merčnik Peter, koji su osvojili prvo mjesto ispred drugoplasirane ekipe IPA Pomurje II (62,72 kg, Rozman Vlado i Prapitnik Dušan) i trećeplasirane policijske ekipe , (43,74 kg, Šoštarić Peter i Brumec Miran). Najveću ribu ulovio je član kluba IPA Brčko dr. Marinović s ulovljenim amurom težine 7,92 kg!

Uslijedilo je cjelodnevno druženje IPA prijatelja, u prekrasnom ambijentu i lijepom vremenu, uz dodjelu plaketa i odličja Hrvatske Sekcije povodom 25.g. osnivanja kluba, zaslužnim članovima kuba, Borisu Perovskom, Marinku Šergiću i Željku Robu. Iskrena hvala članovima kluba koji su pripremili i odradili natjecanje, trgovinama Interland iz Varaždina, Matchfishing iz Čakovca i DB Expert iz Donjeg
Kraljevca, a posebna zahvala poduzeću Bernarda i Sekciji Hrvatskoj na potpori!

Predsjednik
Regionalnog kluba
IPA Međimurje – Čakovec

Darko Dragičević

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja