Međimurje Press
Zanimljivosti

Susret LEGENDI na neto završenom Međimurskom festivalu!

Legenda hrvatske glazbe ŽELJKO KRZNARIĆ ni ove godine nije propustio doći na Međimurski festival “Ljubo Kuntarić”

Objavio je 15 knjiga poezije i autor je preko 500 uglazbljenih pjesama. Dobitnik je mnogih nagrada na brojnim festivalima. Dobitnik je Porina (nagrada) 1994. godine za pjesmu “Uzalud vam trud svirači” u izvedbi Prljavog kazališta i pobjednik na Hrvatskom natjecanju za pjesmu Eurovizije, popularnoj Dori, iste godine s pjesmom “Nek’ ti bude ljubav sva” koju je otpjevao Tony Cetinski. Autor je mnogobrojnih pjesama koje su zaživjele među ljudima poput pjesme “Otiš’o je otac moj polako” u izvedbi, Krunoslava Slabinca, a za svoj književni rad primio je nagradu “Nagrada Zvonimir Golob” za najljepšu neobjavljenu ljubavnu pjesmu “Ti imaš oči koje sam nekada viđao“.

U Domovinskom ratu 1991. godine, utemeljitelj je i glavni urednik novina “Hrvatski bojovnik” lista Zapovjedništa Hrvatske vojske i OS za Sisak i Banovinu. Novinarski duh odveo ga je iste godine u dopisništvo Hrvatske radiotelevizije, tada smješteno u Hotelu Panonija u Sisku, gdje je nastavio raditi kao ratni novinarski izvjestitelj s područja Siska i Banovine na terenu.

Na ovogodišnjem 21. MEF-u nakon dugog vremena, susreo se s pobjednikom Zdravkom Škenderom s kojim je nekada surađivao i odmah je pao dogovor da započnu novu suradnju.

Jedno je sasvim izvjesno, očekuje nas neki novi veliki hit.

(mp)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja