Međimurje Press
Zanimljivosti

Više od 350 sudionika Međunarodnog oldtimer susreta “Međimurje 2023” u Centru Med dvemi vodami

Međunarodni oldtimer susret “Međimurje 2023” ove je godine okupio rekordan broj sudionika. Više od 350 oldtimeraša sa 200 vozila prodefilirao je turističko-panoramskom vožnjom kroz Međimurje. Jedan od punkteva druženja je bio i Centar za posjetitelje Med dvemi vodami u Križovcu.

Na Trgu međimurske prirode sudionike Susreta pozdravili su gradonačelnik Murskog Središća Dražen Srpak, vijećnik i predsjednik Mjesnog odbora Križovca Marko Strojko te Roberta Radović u ime Centra Med dvemi vodami. Radović, Ivana Rojko i Danica Turk, ugostile su sudionike Susreta, ukratko upoznale s radom Centra, te prirodnom i povijesnom baštinom koja se u njemu interpretira. Mještani Križovca s veseljem su pratili atraktivnu kolonu starih vozila te ih razgledali na i oko Trga međimurske prirode.

Predsjednik Oldtimer Kluba Marijan Rešetar zahvalio je Centru Med dvemi vodami na gostoprimstvu te nadodao:

– Susret je ove godine najjači dosad. Stiglu su sudionici iz brojnih mjesta Hrvatske kao što su Zagreb, Rijeka, Dubrovnik, zatim iz zemalja iz okruženja odnosno Bosne i Hercegovine, Slovenije, Mađarske, Austrije, ali i Makedonije. Najstarije vozilo datira iz 1920. godine i drago nam je što sve generacije mogu vidjeti stara vozila. Oldtimer klub Međimurje iz godine u godinu ima sve veći broj članova i trenutno smo najbrojniji Klub u Hrvatskoj sa oko 470 članova. Oldtimeri su sve popularniji i među mlađom generacijom, a to se vidi jer mladi žele za vikend nekud izaći upravo vozeći se sa tim simpatičnim starim vozilima.

Među sudionicima Susreta galerijski postav razgledala i Nevenka Bednjak iz Žiškovca koja je članica Oldtimer kluba Međimurje dvadeset godina. Kako nam je kazala, suprug ima stari model Panther motora, a na susret su došli sa VW Bubom. Bila je oduševljena s uređenjem Centra Med dvemi vodami. Susret je odlično organizirao Oldtimer klub Međimurje Čakovec.

Roberta Radović

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja